Metaalbedrijven die sloopmetaal willen verkopen, komen terecht bij WaarborgHolland Edelsmelterij BV, sinds jaar en dag het adres waar men edelmetalen kan laten analyseren, keuren of waarderen. In december 2015 nam de organisatie contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Men was op zoek naar goede administratieve software en zocht naar softwareoplossingen die konden voldoen aan alle generieke en specifieke wensen van WaarborgHolland.

Softwarevereisten financieel administratiepakket en de eerste selectie

Het pakket moest eenvoudig zijn, overzichtelijk en betaalbaar. Verder wilde men facturen kunnen inscannen en efficiënt kunnen omgaan met de financiële administratie. Het pakket moest kunnen communiceren met een API en data uit kunnen wisselen met het door de WaarborgHolland gebruikte weegsysteem. De accountant van het bedrijf moest ook met de applicatie om kunnen gaan en er jaarrekeningen mee kunnen maken. Op zich zou het boekhoudkundige systeem gewoon over de standaard functies moeten beschikken. Voor de wensen van WaarborgHolland zouden systemen als CASH bedrijfssoftware en Exact Online goed kunnen aansluiten. Uiteindelijk bepaalde de ‘look and feel’ alsmede de koppelingsmogelijkheid met het weegsysteem de keuze. Er werd voor de software van Moneybird gekozen.

We hebben voor Moneybird gekozen omdat het simpel, eigentijds en betaalbaar is en ook snel te leren is. Wat ook belangrijk is dat het goed gekoppeld kan worden met ons interne besturingssysteem voor de productie. Het is geïmplementeerd en het werkt erg goed.

Over de administratieve software van Moneybird

Het jonge softwarebedrijf Moneybird uit Enschede bestaat sinds 2008. De uitstraling van de software van Moneybird is modern, laagdrempelig, overzichtelijk en geschikt voor kleine ondernemingen, MKB-ers en ZZP-ers. Het adagium  ‘waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan’ heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen en heeft geleid tot meer dan 100.000 gebruikers. Moneybird is snel uitgegroeid tot een volwassen administratief systeem dat te vergelijken is met bijvoorbeeld Exact Online. De prijsstelling van de software is ook zeer competitief. De complete functionaliteit van deze bedrijfssoftware kunt u bekijken op de website van Moneybird.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over leveranciers van administratieve of boekhoudkundige software die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.