Tiger Concept is leverancier van promotieartikelen. Ook op maat gemaakte promotieartikelen die op basis van de specifieke wensen van klanten worden vervaardigd. Het bedrijf is opgericht in 2010 door Wilrik van Geest. Na 10 Jaar ervaring in de promotionele branche en in de productie in het Verre Oosten te hebben gewerkt, is hij Tiger Concept gestart om zijn klanten nog beter van dienst te zijn. De kracht van Tiger is de vertaalslag van de wensen van de klant naar de mogelijkheden voor productie. Naast het algemene assortiment relatiegeschenken is Tiger Concept gespecialiseerd in transport gerelateerde artikelen. Zowel voor het thema luchtvaart, wegtransport alsmede zeevaart, heeft Tiger een breed assortiment passende producten.

Softwarevraagstuk en gewenste ERP functionaliteit

Van Geest kwam in september 2014 met het Nederlands Kenniscentrum in aanraking en was op zoek naar een nieuw ERP systeem, een systeem dat geschikt was voor de wat kleinere ondernemer. Van primair belang was de koppeling tussen de website van Tiger en de nieuwe ERP-omgeving. Aanvragen die mensen via de website deden moesten snel kunnen worden omgezet in offertes waarbij de bijbehorende afbeeldingen van de website ook automatisch in de prijsaanbiedingen konden worden doorgevoerd. De softwareselectie spitste zich niet dus alleen toe op basisfunctionaliteit zoals orderbeheer en administratieve mogelijkheden, maar vooral ook op hele praktische mogelijkheden.

Praktische wensen ERP systeem doorslaggevend voor Tiger Concept

Op basis van het wensenlijstje van Tiger Concept adviseerde het Nederlands Kenniscentrum een shortlist van potentiƫle software leveranciers zoals UNIDIS BV, Exact, Agion en Pantheon Automatisering. Dhr. van Geest heeft daarna met diverse leveranciers gesproken, vooral over de praktische wensen die hij had om informatie en afbeeldingen van de website goed te kunnen gebruiken binnen de ERP-omgeving.

Ik heb vorig jaar gekozen om met Agion SAP in zee te gaan. De reden was eigenlijk dat zij in hun aanbieding lieten zien dat ik plaatjes kon toevoegen aan mijn eigen offertes. Ik ging ervan uit dat deze functionaliteit standaard was, maar dat bleek niet zo te zijn.

Van Geest vond de gehele software selectie een moeizaam proces en de implementatie van SAP was in november 2015 nog steeds niet naar volle tevredenheid afgerond. Hij gaf aan het Nederlands Kenniscentrum door dat hij ook beter de kleine lettertjes had moeten lezen. De offertes van andere leveranciers waren volgens hem wat duidelijker want daarin stond dat de door hem gewenste functionaliteit maatwerk zou zijn. Hij heeft inmiddels maar besloten om zijn boekhouding buiten SAP om te doen om moeilijkheden te voorkomen. De offertes doet Tiger Concept inmiddels wel met behulp van SAP van Agion.

Over Agion

AGION is een premium dienstverlener voor het MKB in Oost-, Noord- en Midden-Nederland. Met de volledig geĆÆntegreerde bedrijfssoftware SAP Business One helpt AGION om bedrijfsvoering te stroomlijnen en efficiency te verbeteren tot een ‘best-run business’.

Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen aanvrager en softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Heeft u behoefte aan informatie over ERP software of heeft u vragen over de wijze waarop u een software selectieproces organiseert? Vraag ons software informatiepakket aan!