In de afgelopen jaren is Fun Experts uitgegroeid tot marktleider op het gebied van charactermarketing in de Benelux. Grote pretparken en multinationals zoals Plopsaland, Vacansoleil, S&R group, Unilever, Ikea en Sanoma Media, huren Fun Experts in voor het bedenken, ontwerpen en produceren van mascottes/characters en de bijbehorende reclamecampagnes. Bram Follings van Fun Experts nam begin 2015 contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Het bedrijf was met spoed op zoek naar nieuwe ERP software, de bestaande software-eilanden en deeloplossingen voldeden niet meer.

ERP software voor administratie, facturatie, voorraadbeheer en projectmanagement

Fun Experts werkte al met CRM software en een boekhoudprogramma, maar deze systemen waren niet te koppelen. Bovendien wilde men uitbreiden met een stuk projectmanagementsoftware en daarvoor hadden ze nu toch wel een volwaardig ERP systeem nodig. De organisatie was snel groeiende en men zat nu echt met spoed te wachten op iets wat goed zou functioneren en wat aan alle functionaliteitseisen tegemoet zou komen. Het bedrijf ging tevens een online platform beginnen met een webshop en die gingen ze niet meer handmatig bijhouden. Daarnaast wilde de organisatie over een voorraadbeheersysteem kunnen beschikken en offertes kunnen maken alsmede lopende projecten inzichtelijk kunnen krijgen. Fun Experts was intussen ook nog een nieuw bedrijf aan het opzetten waarbij ze veel op voorraad zouden houden en klanten via de webshop een product konden bestellen. De complete boekhouding, facturatie en het bijhouden van klantgegevens moest uiteraard ook met de nieuwe ERP software gedaan kunnen worden. Een goede module projectmanagement zou ook nodig zijn om de projecten in stappen inzichtelijk te kunnen krijgen.

Advies potentiële ERP softwareleveranciers voor Fun Experts

In eerste instantie kwamen vier softwareleveranciers voor Fun Experts in aanmerking. Exact Online van Exact Nederland zou aan de wensen van de organisatie tegemoet kunnen komen, net als Oculus Online van Pantheon Automatisering en Account One van Visma software. Ook zou UNIT4 ‘Multivers’ van Unidis een mogelijke oplossing zijn. De vier oplossingen werden naast elkaar gelegd, er werd ook informatie ingewonnen bij andere partijen en uiteindelijk werd voor de software van Exact gekozen.

Onze keuze is tot stand gekomen op basis van het gebruikersgemak en de mogelijkheid voor internationale uitbreiding. We hebben inmiddels een Duitse vestiging die er ook gebruik van maakt en ook hebben we een Engelse LTD opgericht die het programma nu ook gebruikt. Het is nu dus voor iedereen toegankelijk. De implementatie verliep soepel.

Over Exact Nederland

Exact Nederland is in Nederland marktleider op het gebied van bedrijfssoftware. Deze softwaregigant leverde al in 2005 complete webbased softwareoplossingen. Naast Exact in de Cloud levert Exact Nederland ook on-premise software. Rond de 150.000 bedrijven werken wereldwijd met Exact Online. Exact biedt software op het gebied van boekhouden, zakelijke dienstverlening, handel en productie. In elk van deze pakketten zit sinds eind 2012 standaard CRM geïmplementeerd. Met Exact Synergy Enterprise bundelt men Customer Relationship Management (CRM), Human Resource Management (HRM) en financiën in 1 bedrijfssoftwarepakket.

Exact Online

Eind 2013 werd het Exact Online ‘Starter’ pakket gelanceerd waarmee het bedrijf meer mogelijkheden bood voor de onderkant van de markt, het echte kleinbedrijf inclusief eenmanszaken, freelancers en ZZP’ers. Drie jaar later is deze oplossing het meest populaire administratieve softwarepakket onder kleinere zelfstandigen. De softwaregigant heeft in de laatste decennia een groot en vooral ook breed gedragen marktaandeel in handen. Exact richt zich op elke bedrijfsgrote en op elke branche. Niet alleen grotere MKB-ers werken met de software (Exact Synergy of Exact Globe), ook ZZP-ers weten de laagdrempeligheid van Exact Online steeds meer te appreciëren. Exact Online bestaat uit een groot aantal modules zoals Exact Online voor boekhouden, handel, voor projectmanagement of voor salarisadministratie en biedt een laag instaptarief per maand. Dit laatste zou weleens de bepalende factor kunnen zijn waarom ook veel ZZP-er met het platform wilt werken.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen ERP informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.