Cloud CRM oplossing Salesforce.com komt met real-time chat

Boston. Cloud CRM oplossing Salesforce is van plan om in hun volgende release Chatter.com op te nemen. Deze social network oplossing biedt een real time chat mogelijkheid voor de gebruikers van Salesforce.

Op de website van Salesforce.com staat vermeld dat de Chatter messenger in de summer’12 versie van Salesforce.com cloud crm oplossing opgenomen zal zijn. De exacte datum van de Salesforce 12 release is officieel nog niet bekend maar op de website wordt hier al regelmatig naar gerefereerd.

Huidige gebruikers van Chatter gaan automatisch over naar de geintegreerde oplossing, dit geldt ook voor de gratis versie van Chatter.  Het enige verschil zal de aanwezigheid van emotie iconen zijn, in de nieuwe release zullen dit er een handvol zijn maar dit zal in de toekomst uitgebreid gaan worden.

Een belangrijk verschil met de stand alone versie is ook dat de nieuwe versie geen Internet Explorer 7 ondersteund. Gebuikers met deze browser zullen als offline getoond worden in de chatter omgeving.

Belangrijke functionaliteiten die al wel aanwezig zullen zijn,zijn: bestanden delen en activiteiten lijsten.

Chatter messenger is ontwikkelt, zoals veel Salesforce.cm functionaliteiten, op aandragen van klanten. Klanten kunnen op de website van Salesforce.com stemmen op de functionaliteiten die ze belangrijk vinden en welke niet. Uiteindelijk worden de meest populaire functionaliteiten beschikbaar voor alle salesforce.com gebruikers.

De intentie om gebruikers extra te gaan rekenen voor uitgebreide management functies, is door het bedrijf teruggedraaid. Er was een stormvloed van protesten op deze wijziging.

Een andere nieuwe feature in de summer’12 versie is de Known Issue website. Op deze site zet Salesforce.com alle zaken die ze zijn tegengekomen in de ontwikkeling en die gepland zijn voor een volgende release. Extra details die gegeven worden zijn op het vlak van workarounds en planning van het oplossen.

Een andere grote update zal het email systeem krijgen. Dit systeem zal een stuk robuuster en gebruiksvriendelijker gemaakt worden. Summer’12 zal, zoals de naam al suggereert, in de komende maanden uitgerold gaan worden.

 

Paste your AdWords Remarketing code here