Cosmeticabedrijf ziet naast lage instapprijs ook andere voordelen van Exact Online

Een startende onderneming in de productie van cosmeticaproducten voor de haarverzorgings- en kappersbranche, nam in februari 2016 contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Men was op zoek naar geschikte bedrijfssoftware die de bestaande werkmethode met die ‘o zo halsstarrige Excel-bestanden’ zou vervangen. Een voorbeeld van deze omslachtige werkmethode was dat ze voor handelsagenten nog steeds met de hand een prijs moesten berekenen. Men had zich al georiënteerd op oplossingen van Odoo en Exact maar voordat daadwerkelijk zou worden gekozen, stuurde men een uitgebreid wensenpakket naar het Nederlands Kenniscentrum met daarbij de vraag; welke ERP leveranciers zouden dit kunnen leveren? Met ‘dit ’bedoelde men de korte doch duidelijke wensenlijst die hieronder vermeld staat.

Specifiek wensenpakket voor bedrijfsssoftware cosmeticaproducent

  1. Bedrijfssoftware moest beschikken over goede voorraadadministratie en prijzen flexibel kunnen toewijzen – Men wilde kunnen factureren vanuit de voorraad en daarbij meerdere prijzen kunnen toewijzen aan dezelfde producten, afhankelijk van de klant waar de producten naartoe zouden worden gestuurd. De verkoop van een product zou gelijk moeten worden ingeboekt.
  2. Software moest over uitgebreide CRM functionaliteit beschikken – De interface van de nieuw in te voeren software moest alles ondersteunen en bijvoorbeeld acties en opvolgingen snel kunnen vastleggen. Ook wilde men kunnen zien wanneer ze weer een sample van een product moesten opsturen als iemand een tijdje niets gekocht had. Men wilde ook een melding krijgen als het tijd werd om een aanbieding te doen.
  3. Bedrijfssoftware moest Voip telefonie ondersteunen of gekoppeld kunnen worden aan een Voip systeem – Als er gebeld zou worden dan wilde men kunnen zien wie er belde. De organisatie gebruikte momenteel WeClouded en dat beviel goed, een koppeling met dit systeem zou mooi zijn.
  4. Systeem moest gekoppeld kunnen worden met toekomstige B2B webshop – Het bedrijf was bezig een webshop op te zetten, de nieuwe bedrijfssoftware zou hiermee gekoppeld moeten kunnen worden.
  5. Volwaardige administratiemodule binnen het pakket beschikbaar – Alles m.b.t. de administratie moest binnen het nieuw in te voeren systeem vastgelegd kunnen worden.

Advies mogelijke ERP leveranciers en uiteindelijke keuze

Leveranciers als Pantheon, OneBizz, King en Chainwise werden door het Nederlands Kenniscentrum geadviseerd. De organisatie kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de compleetheid van Exact Online hen toch beviel.

Ik ben erg blij met de selectie die het Nederlands Kenniscentrum gemaakt heeft, we hebben alle aanbevolen leveranciers gesproken en uiteindelijk voor Exact gekozen. Deze leverancier zat niet in de eerste longlist, maar kwam uiteindelijk het goedkoopste uit, zelfs inclusief support.

Naast prijsstelling waren koppelingsmogelijkheden een belangrijke reden om voor Exact te kiezen

Een bepalende selectiecriterium voor dit cosmeticabedrijf was de mogelijkheid om de nieuw in te voeren bedrijfssoftware te kunnen koppelen met andere software. Exact heeft daar tegenwoordig zijn eigen “app centre ”voor ontwikkeld. Met één klik van de muis kan men hier apps downloaden en informatie koppelen aan Exact Online waardoor gegevens kunnen worden uitgewisseld. Dit betreft niet alleen maar standaard oplossingen zoals een koppeling met Outlook of Magento webshops maar ook applicaties voor klantenbeheer zoals SalesFeed en internet bankieren apps van de Rabobank of de ING.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en aanbieder van bedrijfssoftware of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over leveranciers van bedrijfssoftware die aan uw specifieke softwarevraag voldoen, reviews van gebruikers, introductie video’s en onze checklist. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.

Paste your AdWords Remarketing code here