Edux Onderwijspartners bezoekt Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum en kiest uiteindelijk voor ERP van AFAS

Edux Onderwijspartners is een organisatie die zich toelegt op onderwijsadvies, onderzoek en begeleiding. De ruim 30 adviseurs en medewerkers van Edux adviseren onderwijzers en onderwijsinstellingen, trainen, coachen en ondersteunen professionals die werkzaam zijn in het onderwijs en in de kinderopvang. In februari 2015 werd door Eric Voermans van Edux contact opgenomen met het Nederlands Kenniscentrum. De organisatie was op zoek naar een ERP systeem ter vervanging van Microsoft Dynamics. Edux was op zoek naar een systeem dat meer functionaliteit kon bieden en de organisatie kon ondersteunen op het gebied van projectadministratie, CRM, facturatie en boekhouding.

ERP voor projectadministratie, facturatie en CRM

Voor de nieuwe IT configuratie van de organisatie zocht Edux een ERP pakket met een goede projectadministratie en complete CRM functionaliteit. Alle adviesprojecten van Edux werden uitgevoerd op urenbasis en het was cruciaal om een goed werkend facturatiesysteem te hebben op basis van de afgesloten contracten en de gewerkte uren. Men wilde gewoon vanuit het ERP systeem kunnen factureren. Momenteel werd de boekhouding nog door een aparte accountant gedaan die met zijn eigen systemen werkte. Dit zou in de toekomst indien mogelijk veranderen, een alles-in-1 systeem was zeker een mogelijkheid. Aan het Nederlands Kenniscentrum doorgegeven dat Edux niet specifiek vastzat aan het bestaande Microsoft Dynamics. Belangrijk was in ieder geval dat ze de bestaande data konden meenemen naar het nieuwe ERP systeem. Binnen het nieuwe systeem zou het ook mogelijk moeten zijn om contracten van de aangesloten ZZP-ers te kunnen herbergen.

Van longlist naar shortlist – Het ERP selectietraject van Edux Onderwijspartners


Het Nederlands Kenniscentrum organiseert veelvuldig Kennisdagen waarbij aanvragers van informatie 1-op-1 in gesprek gaan met softwareleveranciers die uit een eerste longlist selectie zijn voortgekomen. De longlist selectie komt tot stand uit de informatie die aanvragers bij het Nederlands Kenniscentrum aandragen zoals de schaalgrote van een organisatie, de benodigde specifieke en generieke softwarefunctionaliteit die men nodig denkt te hebben. De informele wijze van kennismaken met partijen was ook voor Eric Voermans van Edux een prima manier om uiteindelijk, na de bredere longlistselectie, te focussen op een tweetal softwarepartijen. Exact Nederland, AllSolutions, Project Partners en AFAS kwamen als partijen op de longlist terecht. Edux ging daarna in april 2015 verder in gesprek met AFAS en AllSolutions.

Bedankt voor voor het aandragen van de verschillende softwareleveranciers. Anders was het voor ons een zoektocht zonder einde geworden en nu is het soepel verlopen, we zijn erg blij met deze uitkomst.

In 2015 koos Edux definitief voor de ERP software van Afas vanwege de toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van het pakket. Men vond het vooral handig dat men kon selecteren wat men wilde gebruiken. Ook het feit dat men zelf veel kon instellen vond men een groot voordeel. Medewerkers van Edux volgde trainingen waardoor het ERP systeem van AFAS ook voor mensen buiten de IT-afdeling inzichtelijk werd gemaakt. Ook na een kostenvergelijking met andere systemen kwam AFAS gunstig tijdens het selectieproces naar voren. De implementatie van het ERP systeem duurde ongeveer drie en een halve maand.

Over AFAS

AFAS is van origine een familiebedrijf en is ontstaan na een management buy-out uit Getronics. Het eerst opgezette bedrijf AFAS Automatisering kreeg daarna de naam ‘AFAS Software B.V’. In 1999 werd ‘AFAS Personele Systemen opgericht’, die werk maakte van HR- en Payrollsoftware. In 2002 zijn beide BV’s gefuseerd en sindsdien gaat deze softwareleverancier door het leven als AFAS Software. AFAS levert bedrijfssoftware alsmede HRM oplossingen inclusief een volledig systeem voor enterprise resource planning (ERP) voor het midden- en kleinbedrijf en is sterk in branches als de accountancy, het onderwijs, de zorgsector, de handel en het verenigingswezen. AFAS heeft zeker ook in Nederland een sterke naam opgebouwd in personeelsinformatie en salarisadministratie. Afas formuleert de eigenschappen van haar software alsvolgt:

Met onze ERP software optimaliseer je de informatie- en communicatielijnen van je organisatie waardoor de efficiëntie, effectiviteit, flexibiliteit en klantgerichtheid wordt vergroot. Je houdt grip op de processen en hebt altijd inzicht in de bedrijfsvoering.

De visie achter de ERP software van AFAS is dat alle processen volledig geautomatiseerd zijn in één pakket. Of het nu gaat om de financiële administratie, salarisadministratie of projectadministratie, alle gegevens liggen vast in één database.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.

 

Paste your AdWords Remarketing code here