Selecteer een pagina

Steeds meer bedrijven tonen belangstelling voor een geïntegreerd en doeltreffend documentbeheer. Bij de uitgevers is de situatie ontploft door de lancering van Microsoft SharePoint naast de grote sterren van onze planeet. En tegenover al die gesloten oplossingen, ontpopt zich de vrije wereld van de Open Source. Een economisch alternatief tot in het oneindige en nog veel verder.
De ECM-markt (Enterprise Content Management) kent al sinds zijn ontstaan een geweldige groei. Aan die trend zal de komende jaren niet meteen een einde komen, gezien de verveelvoudiging van het aantal digitale bestanden. Volgens IDC zal hun volume tegen 2010 van 161 Exabytes tot 988 Exabytes toenemen. Om heel die documentenstroom onder controle te houden, hebben bedrijven een oplossing nodig: geïntegreerd documentbeheer. Juist, maar hoe kies je de goede oplossing?

De uitgevers hebben de boodschap begrepen. De platformen schieten als paddestoelen uit de grond en het omzetcijfer groeit jaarlijks met dubbele cijfers (tot 19% volgens Forrester Research). Maar deze markt is nog lang niet verzadigd! “Er is nog veel werk aan de winkel om onze documenten te beheren”, stelt Philippe Briat vast, Software Director bij de Amster Group (Alunys). “De meeste bedrijven hebben nog altijd geen tool om hun databanken samen te voegen”.

Gelukkig “is het altijd mogelijk om een documentbeheersysteem te installeren”, verzekert Geert Mortier ons, Director Business Development bij Amplexor. “Indien een KMO tools zou hebben die te oud of niet compatibel meer zijn met de huidige standaarden, kunnen we nog altijd overwegen om de gegevens te exporteren en te migreren naar een nieuw documentbeheersysteem”. Maar, benadrukt Philippe Briat, “je moet dan wel een integrator vinden die al deze verschillende databanken in één unieke interface kan samenvoegen”. Bij Amplexor beaamt men deze vaststelling: “de integrator moet niet alleen rekening houden met de technische omgeving van het bedrijf om de compatibiliteit met de interne databanken te garanderen, maar ook de behoeften van de gebruikers in kaart brengen.

Lees verder op Digimedia
Bron: DMScentraal