Een jong leadgeneratiebureau nam in januari 2016 contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Men was op zoek naar een nieuw ERP systeem. Vanaf de start van het bedrijf in 2014 was het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot circa 30 medewerkers die nog steeds handmatig informatie zaten te verzamelen met behulp van Excel. Men werkte al met de CRM software van SalesForce maar wilde nu de bedrijfsprocessen gaan automatiseren.

ERP softwarevereisten

Het systeem zou op maat gemaakt moeten worden en er zou een specifiek portaal opgezet moeten worden. Het bedrijf maakte steeds andere afspraken met klanten en die moesten goed geregistreerd moeten kunnen worden. Zo betaalde de ene partij een heel ander bedrag voor een lead dan de ander. Dat moest in het systeem duidelijk verwerkt kunnen worden. Alle contractafspraken per klant moesten uiteraard in het nieuwe ERP systeem een plaats krijgen. Bedrijven die een lead via het leadgeneratiebureau zouden ontvangen, moesten deze kunnen accepteren of afwijzen waarna deze informatie ook weer teruggekoppeld zou worden binnen het ERP systeem. Voor de administratie werd gebruik gemaakt van Exact Online en Pantheon Automatisering had al eens een vooronderzoek gedaan. Het Nederlands Kenniscentrum werd gevraagd te kijken naar mogelijke alternatieve softwareleveranciers die deze specifieke functionaliteit konden realiseren. Het zou in ieder geval betekenen dat de geselecteerde softwareleverancier wat maatwerk zou moeten verrichten.

Selectie ERP softwareleveranciers met maatwerktalent door het Nederlands Kenniscentrum

Een aantal leveranciers kwamen als potentiële kandidaten naar voren. Hieronder waren ABCrm en CNOC de belangrijkste. Met beide leveranciers kon maatwerk betrekkelijk snel worden gerealiseerd. Naast deze twee softwareleveranciers had het leadgeneratiebedrijf ook gesprekken met SalesForce en Afas. Wat later in het selectietraject werd gekeken naar de software van Pantheon Automatisering.

We hebben alles goed vergeleken en Pantheon is het uiteindelijk geworden. Pantheon kon zich naar onze mening heel goed inleven in onze workflow en bedrijfsprocessen. De wijze van communiceren en hun oplossing sprak ons erg aan. Pantheon had ook het meest aansluitende pakket en we hebben nu alles doorgespit en het gaat nu geïmplementeerd worden.

Over Pantheon Automatisering

ERP-leverancier Pantheon is van origine een puur Nederlands softwarehuis. Oculus is de naam van de standaard bedrijfssoftware van Pantheon die niet alleen ERP ondersteunt, maar ook CRM, WMS, BI, DMS, Transfer en e-Commerce. In april 2016 werd textielfabrikant Koninklijke Raymakers klant van Pantheon en in mei 2016 werden overeenkomsten afgesloten met onder andere Tulp Fietsen in Maastricht, Habitat Solutions in Ridderkerk en Intressio kaarten in Zuidland. In 2016 heeft Pantheon weer flink geïnvesteerd in functionele uitbreidingen van het standaardpakket zoals aanpassingen aan de userinterface (dashboards) alsmede mobiele en e-commerce verbeteringen wat betreft de Oculus systemen en de cloudhosting.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan ERP leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.