Hitachi Data Systems Corporation (HDS), leverancier van storage-technologieën en datacenter-producten en -diensten, introduceert een aantal nieuwe clouddiensten.

Infrastructure Cloud is een werkplan van Hitachi Data Systems waarbij ze server-, storage- en netwerkzuilen combineren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gevirtualiseerde en geconvergeerde bronnen. Dit biedt volgens HDS een dynamische infrastructuur en één enkel platform voor alle data, dat als basis kan dienen voor verscheidene clouddiensten. Denk hierbij aan infrastructuur, platformen, storage  en zelfs software-as-a-service.

Hitachi Data Systems kan, voortbouwend op één enkel platform, intelligente tools toepassen waardoor alle datatypes kunnen worden teruggevonden, opgezocht en geïndexeerd. Om een Content Cloud te maken is applicatie-onafhankelijkheid en lifecycle-management het belangrijkst. Dit kan worden gebruikt ter verbetering van diensten, zoals archivering en content-as-a-service. Wanneer content wordt losgekoppeld van de applicatie die deze heeft gevormd, is data gemakkelijker terug te vinden, te delen en te hergebruiken en uiteindelijk dus ook waardevoller zo meent HDS.

Om uit te breiden buiten de Content Cloud is Hitachi Data Systems, samen met het ParaScale, bezig met de ontwikkeling van een technologie. Door deze technologie kan een Information Cloud worden ontwikkeld, waar informatie-analyse-tools en processen worden geïntegreerd met de onderliggende infrastructuur. Reageren en combineren van eerder opgeslagen gestructureerde en ongestructureerde data en daarop vervolgens intelligente analyses toepassen, zorgt ervoor dat organisaties meer waarde kunnen onttrekken uit hun informatie zo besluit HDS.