IBM evolueert van On-Demand naar SmartCloud

IBM geeft een nieuwe verzameling SmartCloud diensten en software uit, waardoor zij bedrijven meer mogelijkheden geeft om hun applicaties naar een cloud model te verplaatsen.

Onder de nieuwe producten is onder meer SmartCloud Enterprise 2.0, dat zijn entree maakt op de markt, en een Platform as a Service (PaaS) is. De nieuwe SmartCloud zal ook IBM D2 database-as-a-service en andere IBM applicaties bevatten. IBM stelt zijn cloud niet alleen voor IBM software beschikbaar, maar heeft ook een service voor SAP ERP applicaties.

‘Deze aankondiging tilt onze cloud capaciteiten naar een hoger niveau’, vertelt Lauren States, van de afdeling Cloud Computing van IBM, aan InternetNews.com. ‘We voegen mogelijkheden toe aan het portfolio voor applicatie ontwikkeling en implementatie in de cloud met SmartCloud Application Services.’

States gaf verder aan dat SmartCloud Application Services de PaaS voor het bedrijf is van IBM. De applicatiediensten zijn eerst gefocust op Java applicaties en transanctionele database applicaties met IBM’s DB2. Er is ook een SAP Applications dienst dat SAP als een ingepakte app bezorgt, dat geïmplementeerd en beheert kan worden in de cloud.

‘We beginnen met wat onze belangrijkste klanten gebruiken met onze technologie, en we zullen dat in de loop van de tijd met andere mogelijkheden uitbouwen’, voegde States verder nog toe.

Onlangs kondigde Oracle zijn eigen publieke cloud aan, compleet met een database-as-a-service aanbod. Volgens States is het platform van IBM helemaal bestemt voor het benutten van de middleware capaciteiten van IBM als een dienst. Zij gaf verder aan dat programmeurs die applicaties maken voor de cloud gewoon de service kunnen bellen, of het nu over database service of een andere dienst gaat, en dat zij niet bang hoeven zijn voor een te grote onderliggende complexiteit van de stack.

De SmartCloud wordt geleverd op een Linux infrastructuur. Voor de toekomst zijn er plannen om uit te breiden naar Windows en AIX Unix van IBM. IBM gebruikt KVM en Red Hat als het onderliggende technology vendor platform.

IBM introduceert ook een SmartCloud Foundation software portfolio voor organisaties die graag on-premise personeel aan willen stellen.

‘Veel cliënten zijn net begonnen met cloud en willen zich focussen op de voordelen van virtualisatie, management en automatisering voor operationele effectiviteit’, zegt Lauren States. ‘Deze SmartCloud Foundation vult een gat in onze on-ramp naar de cloud en het zou het fundament kunnen leggen voor klanten die uiteindelijk naar een self-service, pay-as-you-go infrastructuur willen.’

De cloud van IBM is verder uitgebreid naar IBM’s alreeds bestaande On Demand gehoste klantenbasis. States gaf aan dat IBM al een grote applicatie heeft voor demand gehoste zaken. IBM kondigde in april aan dat er een plan bestond om On Demand klanten met cloud mogelijkheden uit te rusten.

‘Het is onze intentie om een cloud enabled omgeving te bieden binnen onze applicatie gehoste business voor die klanten die gebruik willen maken van die operationele effectiviteit’, aldus States.

IBM kondigde ook nog aan dat het gaat samenwerken met SugarCRM om zijn customer relationship management (CRM) producten in de IBM SmartCloud Enterprise beschikbaar te stellen. ‘Klanten kunnen nu het voordeel halen uit geavanceerde CRM oplossingen, implementeerbaar in enkele minuten, terwijl men tegelijk alle voordelen van een privé cloud omgeving ervaart’, gaf IBM aan in een persbericht.

Paste your AdWords Remarketing code here