Software AG kondigde recentelijk aan de beschikbaarheid van ARISalign: een BPM-community die gebruik maakt van Amazon Web Services. De nieuwe oplossing biedt een open en internationale community voor deelnemers aan business procesprojecten. ARISalign wordt ook geïntegreerd met ARIS Express een gratis tool voor het modelleren van processen.

ARISalign is een vervolg op AlignSpace. AlignSpace was gericht op een besloten groep van gebruikers, terwijl ARISalign voor iedereen toegankelijk is. De nieuwe oplossing is een platform waar betrokkenen bij een bedrijf kunnen deelnemen aan de process discovery-fase. Zij kunnen hier samenwerken door bijvoorbeeld relevante informatie te verzamelen en gemeenschappelijke doelstellingen met elkaar te delen. Bovendien kunnen zij gezamenlijk besluiten hoe een proces moet worden ingericht, maar het is ook mogelijk om via ARISalign overeenstemming te bereiken over het inrichten van processen die over meerdere bedrijven heengaan.

“ARISalign is voor ons als een Facebook voor bedrijven”, zegt Mark Rhoden, Sales Director van Software AG in Nederland. “Experts op het gebied van Business Process Management (BPM) kunnen hier allerlei functionaliteiten vinden zoals zij van sociale netwerken gewend zijn: real-time samenwerking en een wereldwijde beschikbaarheid. Experts die normaliter niet met elkaar in contact komen, kunnen dat nu op eenvoudige wijze bewerkstelligen. Daarnaast biedt ARISalign tal van BPM-gerelateerde artikelen en gratis introductietrainingen op het gebied van BPM. Hiermee kunnen BPM-gebruikers daadwerkelijk process excellence bereiken, hetgeen anders niet haalbaar was.”