Het nieuwe mondiale bedrijfsmodel van Bosal, de Nederlands/Belgische toeleverancier voor de auto-industrie wordt ondersteunt met Infor LN Automotive. De keuze van dit bedrijf ging tussen Infor LN Automotive en SAP, maar koos uiteindelijk toch voor de Amerikaanse leverancier van bedrijfssoftware. Bosal werkt nu met een speciale ERP-oplossing voor de auto-industrie

Om meer efficiëntie te creëren en inzicht te bieden, alsook kostenverlaging, wil Bosal alle bedrijfsprocessen in het nieuwe ‘global operating model’ standaardiseren in één systeem.

Behalve Infor LN Automotiveheeft Bosal ook Infor  Intelligent Open Network (ION) voor een betere interoperabiliteit, Infor Supplier Exchange, Infor Automotive Exchange en Infor Enterprise Asset Management (EAM) geïmplementeerd. De keuze van Bosal werd gemaakt voor  de Infor-suite, vanwege de functionaliteiten die zijn afgestemd op de automobielindustrie.

Bosal is een fabrikant van katalysatoren, trekhaken, dak- en fietsdragers, windvangers, krikken en boorgereedschapsets, voertuigcabines, buizen, irrigatiesystemen, warmtewisselaars, evenals uitlaatsystemen voor vrachtwagens, personenauto’s en industriële toepassingen. Onder de klanten behoren veel autofabrikanten en industriële conglomeraten.

Bosal is in 1923 opgericht in Alkmaar en heeft zijn hoofdkantoor in Lummen. Bosal  telt 5500 medewerkers in 34 fabrieken en telt vijf onderzoek- & ontwikkelcentra en achttien distributiecentra over de hele wereld. In Nederland staat een fabriek in Vianen en in Schiedam en in Hengelo zijn twee distributiecentra.

Heeft u een vraag aan Bosal over Infor? Stel hem hier!