Een bedrijf met veel ervaring in de dienstverlening aan industriële bakkerijen, had een nieuw plan. Men wilde voor de voedselindustrie machines gaan bouwen. Ter voorbereiding op de lancering van de nieuwe onderneming, was men op zoek naar geschikte ERP software die vooral logistiek zou ontzorgen en ook genoeg E-commerce mogelijkheden zou bieden. Bij het Nederlands Kenniscentrum werd in november 2015 het verzoek neergelegd om mee te denken over geschikte ERP software voor deze specifieke situatie.

Gezocht: complete ERP software met E-commerce functionaliteit

De producten van het bedrijf zouden aangeboden worden via een webshop. Men was dus echt op zoek naar een ERP systeem dat goed kon communiceren met een E-commerce platform. Het Nederlands Kenniscentrum gaf, mede op basis van deze specifieke eis, het advies om Exact Nederland, Pantheon Automatisering en SAP Business One specialist Agion uit te nodigen voor oriënterende gesprekken. De E-commerce wens leverde uiteindelijk de keuze op voor Oculus software van Pantheon in combinatie met de Magento oplossingen van Experius. Een combinatie die rechtstreeks bij Pantheon kan worden afgenomen.

Het is Pantheon geworden uit Heerenveen met Experius voor de webshop. Pantheon kon gelijk alles in één bieden, een totaalpakket en dat was bij de anderen niet het geval. Wat betreft de prijs was het ook erg gunstig en vandaar deze keuze. Het programma bevalt op zich prima, maar het is even wennen. Vooral de interface is nog een punt van discussie. Daar wordt nu naar gekeken. In totaal heeft de implementatie zo’n twee maanden geduurd.

E-commerce/ERP software combinatie van Pantheon Automatisering en Experius

ERP-leverancier Pantheon is van origine een puur Nederlands softwarehuis. Oculus is de naam van de standaard bedrijfssoftware van Pantheon die niet alleen ERP ondersteunt, maar ook CRM, WMS, BI, DMS, Transfer en E-commerce mogelijkheden biedt. In 2016 heeft Pantheon weer flink geïnvesteerd in functionele uitbreidingen van het standaardpakket zoals aanpassingen aan de userinterface (dashboards) alsmede mobiele en E-commerce verbeteringen wat betreft de Oculus systemen en de cloudhosting. Vele Oculus gebruikers doen inmiddels online zaken via hun webshop. Pantheon automatisering en Experius (Magento certified partner) bieden een B2B platform op basis van het wereldwijd marktleidende E-commerce pakket Magento. Een gedegen Magento-Oculus koppeling kan door de samenwerking van beide partijen worden gerealiseerd.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.