Nedap heeft onlangs de !D Hand™, een apparaatje speciaal ontwikkeld voor retailers, gepresenteerd. Dit apparaatje is niet alleen de lichtste RFID handlezer ter wereld, maar ook de eerste met eenknopsbediening. De scanner kenmerkt zich door zijn slanke en ergonomische ontwerp. Hierdoor is de scanner superlicht en ligt deze lekker in de hand. Dankzij deze mobiele scanner kan het winkelpersoneel de voorraad in het schap perfect op peil houden. Deze handlezer laat binnen enkele seconden zien welke artikelen aangevuld moeten worden en wat er verkeerd is teruggelegd of is verdwenen.

Deze !D Hand is niet alleen nationaal, maar ook internationaal leverbaar via alle Nedap business partners. “Het elegante ontwerp en de simpele bediening zijn kenmerkend voor Nedap producten. Wij maken dingen die mensen willen gebruiken”, aldus Rob Schuurman, directeur van Nedap Retail.

“Het apparaat is licht en eenvoudig in gebruik – iedereen kan er zonder training mee aan de slag. Als consumenten hebben we allemaal gemerkt hoe sterk het gebruik van gebruiksvriendelijke mobiele computers de laatste jaren is toegenomen. Nedap voert diezelfde trend door in technologie en apparatuur voor de retailmarkt.”

Het maakt niet uit of personeel nu fulltime of parttime werkt of alleen als oproepkracht, want een ieder begrijpt binnen enkele seconden hoe de !D Hand werkt. Het enige dat de gebruiker moet doen om de scanner te activeren is de knop indrukken of het apparaat even schudden. Een trilmotor en een zoemertje geven steeds aan dat de lezer iets scant.

De !D Hand is licht en prettig in het gebruik. Zelfs voor uitgebreide inventarisatie. Ondanks zijn extreem lichte gewicht heeft de krachtige scanner een bereik van 75cm in alle richtingen.

Speciaal voor de meer technisch ingewijde bezoekers: De !D Hand is zowel met mobiele computers, smartphones als met Windows CE apparatuur compatibel. Met de open API die op alle platforms werkt kunnen retailers en software integrators op basis van de handlezer hun eigen applicaties bouwen. Nedap’s !D Start App is gratis te downloaden.