Paricla Fijnmechanische Techniek maakt onderdelen of volwaardige metalen eindproducten op basis van een tekening of idee. Denk aan producten die in kleine tot grote series gemaakt moeten worden alsmede in enkelstuks of als prototype. In februari 2016 nam het bedrijf contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Men was op zoek naar geschikte ERP software om diverse bedrijfsprocessen te automatiseren. Bij het Nederlands Kenniscentrum kwamen in 2016 veel informatieaanvragen van metaalbedrijven en machinefabrieken binnen. De automatiseringsslag is in deze branche anno 2016 nog volop gaande. Op het moment van de informatievraag beschikte dit bedrijf nog over geen enkel ERP systeem.

ERP softwarevereisten en gekozen oplossing

De meeste metaalverwerkende bedrijven zoeken een ERP systeem dat zowel de inkoopzijde als het productieproces weet te optimaliseren. Paricla maakt alles op maat, het zijn dan ook precisieproducten waar in principe ook heel speciaal (vaak duur) metaal voor wordt ingekocht. Precies inkopen en de productie efficient inzetten zijn dan ook belangrijk om de kosten een beetje onder controle te houden. Na diverse ERP pakketten bekeken te hebben, kwam Paricla uiteindelijk terecht bij BEMET International, een op productiebedrijven gefocuste ERP leverancier.

We hebben via de selectie van het Nederlands Kenniscentrum voor BEMET International gekozen. We zijn bij ze langs geweest en Plan-de-CAMpagne past echt perfect bij onze organisatie. De prijs was ook goed.

Over de branchespecifieke ERP leverancier BEMET International

BEMET International levert sinds 1990 CAD/CAM, ERP en APM software voor de maakindustrie. De organisatie verzorgt de volledige implementatie van procesanalyse tot en met training. Door alle informatie over offertes, orders, voorraad, inkoop, planning, capaciteit, productie en facturering te integreren in één ERP-systeem, optimaliseert ERP van BEMET het totale productieproces van order tot levering. Van administratie en werkvoorbereiding tot de werkplaats, voor elke stap biedt BEMET een softwareoplossing. Het bedrijf ontwikkelde zelf het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne en de APM+ werkplaatsautomatiserings- software. Daarnaast vertegenwoordigt BEMET International in Nederland CAD/CAM-systemen zoals TopSolidDelcam en ArtCAM.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over ERP softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.