Selecteer een pagina

Rabobank Nederland heeft zich voorgenomen om betere analysemogelijkheden te bieden aan zijn cliënten en de 136 aangesloten lokale banken binnen de coöperatie. Om dit doel te kunnen verwezenlijken is gekozen voor SAP HANA. Met SAP HANA hebben zij snelle toegang tot real-time informatie, evenals grote hoeveelheden gegevens.

Sedert 2005 gebruikt Rabobank zo’n datawarehouse. Hierop worden kopieën van relevante data opgeslagen waarmee bankanalyses worden uitgevoerd.  Verder is het met de datawarehouse mogelijk wettelijk verplichte rapportages af te drukken. Maar omdat de hoeveelheid data krachtig toenam, evenals de behoefte aan sturingsinformatie, ontstond de noodzaak voor coöperatieve maatregelen. Dit was nodig omdat de prestaties niet de gewenste waren en het veel tijd in beslag nam om de data in te voeren. Als gevolg hiervan dacht de Rabobank aan vrij eenvoudige oplossingen, maar de gewenste prestatieverbetering bleef uit. Overigens nam de hoeveelheid data alleen maar toe, alsook de  behoefte aan kennis over klantbewegingen, managementinformatie en risicoanalyses.

Intussen heeft Rabobank Nederland een aanvang gemaakt met de migratie van zijn data naar SAP HANA. Verder heeft Rabobank Nederland nieuwe hardware aangeschaft waarop SAP HANA draait. Ook kan opgemerkt worden dat, ondanks het feit dat de investeringen in de bestaande technologie en de aanschaf van nieuwe soft- en hardware, de jaarlijkse exploitatie-uitgaven  van SAP HANA aanzienlijk lager zijn.