TenICT en Huawei in zee met de provincie Overijssel

System Integrator TenICT en de Chinese fabrikant van Telecom en ICT oplossingen Huawei gaan de actieve netwerkcomponenten en DMZ-omgeving voor de provincie Overijssel vervangen. Dat maakte het bedrijf uit Leusden onlangs bekend. De beide bedrijven hebben gezamenlijk de aanbesteding gewonnen.

De opdracht voor TenICT en Huawei bestaat uit een mantelovereenkomst voor de levering van netwerkcomponenten in het bedrijfsnetwerk van de provincies. Dit geldt voor zowel haar locaties in Zwolle, als voor de regiokantoren in de provincie en de DMZ-omgeving in haar datacenter te Zwolle. Daarnaast is er een contract afgesloten voor het onderhoud van alle netwerkapparatuur, die een looptijd heeft van vier tot maximaal zes jaar.

TenICT noemt de IT-omgeving van de provincie Overijssel een van de meest vooruitstrevende en innovatieve van Nederland. Samen met de gemeente Zwolle heeft de provincie een Twin-Datacenter en streeft naar het doorvoeren van verregaande virtualisatie in alle lagen van de netwerkstructuur. Op het serverplatform en de werkplekomgeving is dit al doorgevoerd. Dit zou moeten bijdragen aan de zogenaamde ‘LEAN’ architectuurgedachte, en de mogelijkheid bieden om meerdere omgevingen aan het internet te koppelen. Het komend jaar zal de nieuwe infrastructuur worden omgebouwd tot een compleet 10Gigabit netwerk, dat volledige IPv6-ondersteuning krijgt.

Dit netwerk zal voor de huidige duizend fysieke en duizend virtuele werkplekken van de provincie worden ontworpen, maar moet tevens geschikt zijn voor verdere groei. Hiermee zou het netwerk in staat moeten zijn om eventuele organisatorische veranderingen in de toekomst dynamisch op te vangen.

Volgens TenICT heeft Overijssel voor haar en Huawei gekozen vanwege de concurrerende prijsstelling, de innovatiekracht van Huawei en de ervaring en expertise van TenICT zelf op het gebied van netwerkoplossingen.

Paste your AdWords Remarketing code here