Traffic4U, onlinemarketingspecialist, verkoopt het Spaanse filiaal aan de lokale specialist Internet Advantage. De partijen maken echter niet bekend hoeveel er voor de overname wordt betaald. Het is wel duidelijk dat Internet Advantage de productiecapaciteit verdubbelt met de overname van negen medewerkers. Ze verwachten het jaar af te sluiten met een omzet van 2,5 miljoen euro.

Internet Advantage is een organisatie die werkt vanuit Madrid en Salamance. Dit bedrijf is opgericht door René de Jong, met deze overname koopt hij ook een lokaal marktaandeel. Hij realiseerde tot op heden een kwart van de omzet in Spanje, nu is het al de helft geworden.

Traffic4u ging ongeveer vier jaar geleden van start in Spanje. René de Jong geeft aan dat de verkoop past binnen de in eind 2012 ingezette strategie van Traffic4u International, het gaat hierbij om meer focus aan te brengen binnen de huidige activiteiten. Het komende jaar willen ze flink gaan investeren in de campagnemanagement technologie bGenius.

Ook op het gebied van onsite conversatie optimalisatie is er veel ervaring opgedaan het laatste jaar. Er is veel ervaring opgedaan met grote e-commerce partijen, hierdoor is er in Nederland meer bekendheid geworven als CRO specialist.