DDi Document Software zal op 1 oktober 2013 een vernieuwde en geïntegreerde DDi DS softwaresuite lanceren. De DDi DS softwaresuite is de volgende generatie van DDi’s Document Software die destijds in modules werd opgesplitst. Het is nu namelijk zo dat de document- en bedrijfsprocesbeheerfunctionaliteiten samengevoegd zijn in de nieuwe generatie DDi DS softwaresuites. Dit betekent een grote vooruitgang op het gebied van documentprocesautomatisering.

Geïntegreerde functionaliteit in DDi Client
DDi Client is een component van de DDi DS software, waarin document (DMS) – en bedrijfsprocesbeheer (BPM) functionaliteiten feilloos met elkaar geïntegreerd zijn. Hiervoor waren de DMS en BPM functionaliteiten van elkaar gescheiden in iFile en iFlow. Middels deze integratie is de klant nu in staat maximaal rendement te halen uit zijn documentgestuurdebedrijfsprocessen.

Snel en feilloos in het juiste proces
Met behulp van de DDi DS softwaresuite is het mogelijk om binnenkomende (papieren) documenten te digitaliseren, te herkennen en gelijk automatisch te koppelen aan bestaande bedrijfsprocessen. Op deze manier gaan onder andere rekeningen regelrecht naar de financiële afdeling, schade-aangiften (SAF) naar de juiste schadebehandelaar, contracten naar de juridische afdeling en verkooporders naar de afdeling sales. De Business Rules Engine (BRE) in de nieuwe DDi DS softwaresuite maakt het nu mogelijk dat gebruikers gemakkelijk, feilloos, snel en effectief documentstromen verwerken en in de juiste processen opnemen.

‘Pay per use’ voor scannen documenten
Door de lancering van de nieuwe generatie DDi DS software is de Nederlandse softwareontwikkelaar gelijktijdig overgestapt op het ‘pay per use’ licentiemodel. Middels dit model wordt in het vervolg een bedrag in rekening gebracht op basis van ‘per verwerkt document’ in plaats van een vast bedrag voor het gebruik van de DDi DS software.