Er is een controverse ontstaan rond de Salesforce.com $1 miljoen Hackathon te Dreamforce die onlangs werd gehouden. Twee ontwikkelaars die de prijs wonnen van Salesforce.com $1 miljoen hackathon worden beschuldigd van overtreding van de wedstrijdregels. Volgens de aanklagers hebben de programmeurs een app ingevoerd die reeds in werking was voordat de Salesforce.com $1 miljoen Hackathon wedstrijd begon.

De twee winnaars, Thom Kim en Joseph Turian, hebben een stemgeactiveerde app ingediend voor de Salesforce.com $1 miljoen Hackathon, genaamd Upshot, waarmee Salesforce gebruikers in staat zijn rapporten te genereren door te “praten”  met hun smartphone en deze te “vragen” de rapporten aan te maken. De Hackathon voorschriften stelden teams in staat om vanaf 25 oktober  met het werk te beginnen met de uiteindelijke codering live te Dreamforce tijdens de Salesforce.com $1 miljoen Hackathon wedstrijd te presenteren, maar sommige ontwikkelaars vonden bewijsmateriaal dat Upshot teamlid Kim de app publiekelijk heeft getoond aan Salesforce.com gebruikers tijdens een meetup-evenement op 8 oktober.

Adam Seligman die de Salesforce.com ontwikkelaarsbetrekkingen leidt, noemt de inschrijving van de 2 winnaars voor de Salesforce.com $1 miljoen Hackathon wedstrijd verdedigbaar. Dit komt voornamelijk omdat Salesforce.com ontwikkelaars tijdens de wedstrijd vertelde dat het gebruik van oudere codes in hun app aanvaardbaar was. De deelnemers werd echter meegedeeld dat de jury oudere codes zou negeren en alleen de nieuwe functies zou evalueren.

De voorzitter van Salesforce.com en CEO Marc Benioff was dezelfde mening toegedaan als Adam Seligman. Zij zullen een volledige herziening laten plaatsvinden van de Hackathon omdat zij altijd reageren op feedback en in deze kwestie zal dit niet anders zijn. Het moet een rechtmatige overwinning zijn.