Vivienda Media Groep is een mediabedrijf. Dit bedrijf heeft recentelijk Q4Group, een bedrijf dat zich specialiseert in de cloud, overgenomen.

Recentelijk heeft Vivienda Media Groep het bovenstaande bekend gemaakt. Q4 Group haalt elk jaar een omzet van zo’n 6,4 miljoen euro binnen. Het bedrijf noemt zichzelf een vooraanstaande onderneming in de  “integratie van cloud computing in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven.”

Reeds in mei liet Vivienda weten dat zij van plan was om Q4 Group over te nemen. Maar dat gebeurde toen nog niet wegens een vertraging. Vivienda meldt dat de vertraging het gevolg was van “onvolkomenheden in de boekhouding” van een deel van de werkzaamheden binnen Q4 Group.

Martin van der Linden was een bestuurslid bij Vivienda. Hij heeft er wegens gezondheidsredenen voor gekozen om niet langer bij Vivienda te werken. Hij was de eigenaar van Q4 Group en maakte samen met Ron van Veldhoven deel uit van de directie van Vivienda.

Vivienda heeft er wegens strategische redenen voor gekozen om Q4 Group over te nemen. Het bedrijf stelde: “Vivenda zal zijn activiteiten definitief verleggen van uitsluitend onroerendgoedmarkt gerelateerde ICT en software activiteiten naar breed inzetbare ICT- en softwareoplossingen.”

Voor de overname van Q4 moet Vivienda maar liefst 0,6 miljoen euro uitgeven.