De datawarehouse-oplossing van Qics is recentelijk in gebruik genomen door DDM en dat na een korte implementatie periode. Het datawarehouse van DDM bevat de gegevens van een tiental Exact Globe databases, die verspreid zijn over meerdere landen. De gegevens uit het datawarehouse worden real-time geladen uit de bronsystemen en ze worden gebruikt voor geconsolideerde rapportages over de financiële- en projectadministratie van DDM. De rapporten kunnen automatisch worden gedistribueerd naar de juiste mensen. QicsAnalytics (een applicatie die op basis van Exact databases een datawarehouse genereert) vormt de basis van de oplossing.

Overtuigd

Wilco van Veen, controller bij DDM: “Het feit dat Qics in staat is om in een korte termijn een datawarehouse-oplossing te implementeren heeft ons overtuigd van de kracht van QicsAnalytics. We zijn erg tevreden over de combinatie van een kort implementatietraject en de mogelijkheid om zelf rapportages en analyses te maken. De oplossing levert ons zeer snel en accuraat inzicht op.

“QicsAnalytics is ontwikkeld voor bedrijven die met meerdere Exact Globe administraties werken en/of veel data hebben. Door onze jarenlange ervaring met zowel Exact als Business Intelligence, zijn wij in staat om een zware BI oplossing in korte tijd te implementeren. Het datawarehouse is schaalbaar, waardoor het aantal databases dat er op aangesloten wordt weinig verschil voor ons maakt. We zijn blij dat we DDM zo snel verder konden helpen”, aldus Eddy Plasier, directeur van Qics.