Evident ontwikkelde een e-commerceplatform voor Sumis Printmanagement. Dit platform stelt de klanten van Sumis instaat online-drukwerk te bewerken zoals zij dit goed vinden. Vervolgens kunnen zij het drukwerk meteen bestellen.

Sumis Printmanagement staat bekend om zijn volledige oplossing voor marketingcommunicatiematerialen waar men de inkoop, productie en distributie van deze materialen mee kan beheren. De dienstverlening van Sumis Printmanagement wordt met de e-commerceoplossing nog verder verrijkt. Enkele opdrachtgevers die Sumis Printmanagement tot een toonaangevende partij op het gebied van fulfilment maken, zijn V & D, de NS, Albert Heijn en de Bijenkorf.

Het e-commerceplatform dat Evident speciaal voor Sumis Printmanagement heeft ontwikkeld, maakt dat Sumis kan zorgen voor een snellere en efficiëntere bediening van haar opdrachtgevers. Dit komt doordat de klanten nu, wanneer zij dat willen, aangepaste producten kunnen bestellen. Het e-commerceplatform heeft een koppeling met back-officesystemen, wat maakt dat er een flexibele en betrouwbare e-fulfilmentoplossing is ontstaan.

E-commerce is een afkorting voor electronic commerce en is ook wel de verzamelnaam van het totaal aan mogelijkheden waarop men via computersystemen handel kan drijven. E-commerce is dus meer dan slechts ‘geld verdienen op het internet.’ Het internet heeft er echter voor gezorgd dat e-commerce enorm is toegenomen. Dit komt deels doordat afnemers en aanbieders tegen vrij lage kosten een wereldwijde markt kunnen betreden door gebruik te maken van het internet.