IPL Consultants is onafhankelijk en evalueert, voor productie- en handelsbedrijven, sinds 1991 standaard bedrijfssoftware die op de Nederlandse markt wordt aangeboden. Elk jaar voeren zij een audit uit bij elke deelnemende pakketleverancier. Op basis hiervan scoren zij de pakketten op een schaal van 1 tot 5. In april van dit jaar heeft IPL de oplossingen van Pulse beoordeeld.
IPL over de oplossing van Pulse: “Met name de toevoegingen van Pulse op het gebied van projectplanning en productconfiguratie zijn bijzonder te noemen.” Ook wordt in het rapport de Pulse partner Sofon genoemd: “Met de ProductBuilder binnen Dynamics™ AX kan snel en eenvoudig een productmodel ontwikkeld worden dat zich met vragen en antwoorden laat configureren. De door Pulse ontwikkelde AXtension™, op basis van Sofon, is een zeer krachtige Product- en Sales configurator voor het configureren van zowel artikelen als bijvoorbeeld offertes, orderbevestigingen en facturen. Door gebruik te maken van generieke
variabelen, een hiërarchische productmodelstructuur en optiematrices wordt ook het beheer van bijvoorbeeld regels, restricties en mogelijkheden goed ondersteund.”

Download het hele IPL Consultants rapport hier.