Elk bedrijf heeft specifieke omstandigheden en vergt een eigen manier om een groot project te rechtvaardigen. In het algemeen is een goede aanpak het kijken naar de investeringen vanuit zowel een kwantitatief als kwalitatief perspectief. Prognose- en planningsverbeteringen als gevolg van een effectief ERP systeem zullen een positief effect hebben op aangekochte materialen en onderdelen.

Kwalitatieve voordelen van een cloud ERP systeem
De beste voorbeelden die gegeven kunnen worden zijn de redenen die de laatste tien nieuwe klanten gaven voor de implementatie van hun cloud ERP oplossing.

Samenwerking salesforce.com and Force.com
Salesforce.com-klanten en -gebruikers willen oplossingen die aansluiten op reeds geïnstalleerde software. Verder hebben ze ook een cloud ERP oplossing nodig die integriteit, robuuste prestaties en flexibiliteit biedt.

Maatwerk is de sleutel
De meeste kleine bedrijven hebben de middelen niet om alle functies te ontwikkelen en te onderhouden die de groei van hun bedrijf eist. Off-the-shelf-software biedt niet de aanpassingen en integraties die zij nodig hebben.

Echter, het heeft weinig zin voor een eigenaar van een klein bedrijf om te investeren in een nieuwe cloud ERP als deze niet de antwoorden zal geven op de vragen die ontstaan uit het huidige elementaire stelsel.

Hetzelfde geldt voor grotere bedrijven. Met de toeleveringsketen is extra belang geplaatst op bepaalde eigenschappen van ERP zoals multi plantinventaris, planning en het bijhouden van goederenvervoer. Verhoogde machine-automatisering in sommige bedrijfstakken betekent dat er meer analyse-eisen ontstaan met betrekking tot de arbeids- en materiaalkosten.