RIZ bouw, een bouwbedrijf dat gevestigd is in IJsselstein heeft recentelijk een overeenkomst gesloten met KRAAN bouwcomputing over de implementatie van PROBIS Koperbeheer. RIZ bouw krijgt steeds meer te maken met directe communicatie met kopers van een woning of appartementen en dit proces was nog niet goed geautomatiseerd.

RIZ bouw is eind juni 2011 gestart met implementatie van de module Kopersbeheer. 1 september 2011 zijn ze live gegaan, de implementatie is snel gerealiseerd.  De module Kopersbeheer gaf bij de demonstratie al duidelijkheid over de mogelijkheden. Ook de facturatie naar de kopers is nu compleet. Er is al een volgende stap gepland, de koppeling met projectwebsites.

De voordelen van de software zijn uniek. Er zijn flexibele overzichtslijsten zoals bijvoorbeeld meterlijsten en keuzebevestigingen. Het is mogelijk om garanties voor nazorg vast te leggen, de integratie met de verkoopfacturering is mogelijk, te denken aan termijnfacturen. Er is een volledige integratie met de werkbegroting en ook met de projectbewaking. De software werkt zoals hij moet werken en biedt een bedrijf voordelen waar ze het resultaat snel van zien.