In een interview met analist Brad Shimmin over de voordelen van de nieuwe Private AppExchange van Salesforce.com, wees hij erop dat door de oprichting van een Private AppExchange Salesforce zakelijke klanten de mogelijkheid biedt om gesloten ecosystemen te creëren waar werknemers veilig en gemakkelijk toegang hebben tot de nodige apps.

Salesforce Private AppExchange zal beschikbaar zijn met ondersteuning voor web en mobiele apps. In 2014 verwacht het bedrijf Private AppExchange de ondersteuning voor desktop apps. Private AppExchange zal beschikbaar zijn met bedrijfs-, prestatie- en onbeperkte licenties voor Salesforce Sales Cloud, Salesforce Service Cloud, Salesforce identiteit, Salesforce Company Gemeenschappen, Force.com en Salesforce Chatter Plus.

Een van de belangrijkste problemen die elke onderneming heeft bij de aanpak van mobiliteit is het controleren van de toepassingen, de inrichting, het beheer en de beveiliging daarvan. Door de oprichting van een Private AppExchange biedt Salesforce klanten de mogelijkheid om deze gesloten en beveiligde ecosystemen beheersbaar en gemakkelijker implementeerbaar te maken voor gebruikers.

Apps zijn cruciaal voor het sturen van de werknemersproductiviteit, maar CIO’s worden nog steeds geconfronteerd met de uitdaging om de juiste apps te bieden aan eindgebruikers in de hele onderneming, bijvoorbeeld Salesforce Private AppExchange. Met app stores zijn infrastructuur- en exploitatieteams in staat eindgebruikers een zelfserviceoptie en een intuïtieve interface te bieden voor toegang tot corporategoedgekeurde mobiele toepassingen. Werknemers kunnen de app store ook gebruiken als een portaal voor de toegang tot alle hulpmiddelen die ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen.