Op haar jaarlijkse gebruikerscongres aan de Gold Coast heeft TechnologyOne aangekondigd dat het klaar is om enterprise applicaties en content management oplossingen aan te bieden die compleet worden gehost in de cloud.

‘We gaan enterprise software ongelofelijk simpel maken’,  zo zegt oprichter en uitvoerend voorzitter Adrian Di Marco aan de congresleden. ‘Vanaf vandaag kunnen onze gebruikers de software op de Cloud raadplegen en genieten van gereduceerde operatiekosten en enorme schaalbaarheid, en dat voor een vaststaand jaarlijks bedrag. We bieden een ongeëvenaarde diepte en breedte aan van industriebekwaamheid, waaraan geen enkele leverancier kan tippen, en het zal de bedrijven van onze klanten transformeren en hun leven simpeler maken vanwege het feit dat zij alleen met ons te doen zullen hebben voor hun software, diensten en infrastructuur.

‘TechnologyOne Cloud zal overal toegankelijk zijn, vanaf elk apparaat – alles wat onze klanten nodig heeft is een verbinding met internet. De bezuinigingen die hierdoor ontstaan zijn te doorslaggevend om te laten liggen’, aldus Di Marco.

Als toevoeging op het aanbod van enterprise apps die zijn ontworpen voor verticale markten in overheid, financiële diensten, gezondheidszorg en hulpprogramma’s, zal TechnologyOne haar Enterprise Content Management (ECM) oplossing in het cloud platform gaan aanbieden.  Dit ondersteunt integratie met scanningdiensten als TechnologyOne’s Scan Watcher oplossing voor document capture, scanning en workflow.

Outback Imaging uit Australië heeft onlangs al aangekondigd dat het haar EzeScan scanning software gaat integreren met het TechnologyOne platform, en is ook klaar voor ‘scan to cloud’ cloud implementatie. ‘Onze integratie gebruikt Web Services om te communiceren met de ECM server, en is al cloud enabled’, zegt Managing Director van Outback Imaging Mike Kirkby. ‘Dus EzeScan ondersteunt Cloud based scanning in ECM nu al.’

TechnologyOne Cloud belooft een gesimplificeerde cloud ervaring, waarin tachtig procent van de functies binnen drie muisklikken of minder beschikbaar is, en het bedrijf is van plan om uiteindelijk haar enterprise software als simpele apps te verkopen in een webshop. ‘Dit zal de relatie met onze klanten en producten transformeren , en markeert het einde van steeds nieuwe software releases, en zal worden vervangen door continue updates dankzij feedback van klanten’, zo luidt het commentaar van Di Marco. ‘Klanten zullen een keus hebben in wanneer ze updates gaan toepassen en zullen in staat zijn apps uit te proberen dankzij de TechnologyOne Cloud infrastructuur.’