Innolan BV, gespecialiseerd in backofficeoplossingen voor accountant- en administratiekantoren is samengevoegd met Twinfield, aanbieder van online accountingdiensten. Middels deze stap leggen beide ondernemingen de nadruk op het belang van een intensievere samenwerking.

De samenvoeging van Twinfield en Innolan moet een machtige, internationale speler voor de accountancymarkt opleveren. Twinfield is leverancier van online accountingsoftware, waarin de administratie van zowel de cliënt als de ondernemer snel en efficiënt wordt bijgehouden. Innolan BV biedt met name ondersteuning voor de backoffice van het accountantskantoor en is leverancier van software die het efficiënt beheren van de diverse processen binnen het accountantskantoor ondersteunt.

Innolan, dat sinds 2008 deel uitmaakt van Kluwer Nederland, ontwikkelt volledige  automatiseringsoplossingen voor financiële dienstverleners en richt zich voornamelijk op accountants- en administratiekantoren. Het bedrijf levert ettelijke succesvolle producten, zoals Alure en X-Portal.Twinfield ;aan de andere kant is het een van de grotere cloudboekhouddiensten in Europa en wordt bij meer dan 110.000 ondernemingen in het MKB accountancy toegepast.

Met de samenvoeging van Twinfield en Innolan worden de producten bij elkaar gebracht om zo  elkaar te versterken. Zij leveren verschillende oplossingen, maar bedienen dezelfde doelgroep: accountants- en administratiekantoren in Nederland en België. De samenvoeging betekent daarom de eerste stap in de richting van integratie tussen beide toepassingen.