Voor het automatiseren van de mondiale financiële administratie selecteerde de christelijke hulporganisatie World Vision International de Perceptive Software’s Content.

Perceptive Software’s Content valt onder de categorie Enterprise Content Management. Dit soort software ondersteund het digitaliseren van papieren documenten, het managen van alle aanwezige digitale inhoud, intelligente zoekopdrachten, samenwerking en versiecontrole, workflowbeheer, elektronische handtekeningen, archief- en informatiebeheer, beveiligde opslag en accountantscontrole. Deze software wordt verstrekt op alle bureau’s van World Vision in ongeveer 100 landen.

Voor de registratie van de financiën zal door World Vision met diverse ERP software worden gewerkt. Perceptive Content zorgt voor de totale geautomatiseerde verwerking van alle workflow-werkwijzen, ondanks de ERP software. Dit bevordert ook een beter overzicht in de werkwijzen.

De software is eenvoudig te realiseren en zodoende kunnen een aantal geografische en veiligheidslicenties geïmplementeerd worden.  Deze software presenteert duurzaam documentbeheer voor een instelling die werkzaam is in een aantal ontwikkelingslanden.

Na het invoeren van deze software zal Perceptive Content de enorme financiële huishouding behandelen en de facturen in orde maken. Hierdoor zullen er meer werknemers en kapitaal beschikbaar zijn die door World Vision ingezet kunntn worden voor armoedebestrijding.

“Doordat World Vision International nu met één platform haar wereldwijde activiteiten automatiseert, profiteert ze optimaal van de functies voor interne controle, verbeterde productiviteit en betere compliance met externe regelgeving die Perceptive Software ze biedt. Medewerkers hoeven daardoor minder tijd te besteden aan administratief werk en kunnen hun kostbare tijd nu besteden aan de eigenlijke, humanitaire missies”, zegt Wilfred de Jong, Country Manager Benelux bij Perceptive Software.