‘BR’ behoort tot één van de meest innovatieve modemerken in de paardensport en focust op stijlvolle producten van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Het merk biedt trendy designs met oog voor detail, materiaal, pasvorm en functionaliteit, passend binnen de trends en ontwikkelingen in de markt. Met 52 vaste medewerkers en 25 mensen op inhuurbasis werkt BR continu aan nieuwe producten en bestellingen van zowel consumenten als zakelijke klanten. In februari 2015 nam moederonderneming Bieman de Haas BV contact op met het Nederlands Kenniscentrum voor advies over mogelijke leveranciers van nieuwe ERP software.

ERP software koppelen aan specifieke Warehouse Management functies

Bieman de Haas was echt op zoek naar een passend ERP systeem voor de modebranche. Men had al een systeem in gebruik maar dat was inmiddels al 18 jaar oud en dus behoorlijk ‘outdated’ en bovendien nog eens maatwerk. De meeste informatie over de producten van BR werd genoteerd in tabellen en dat kunnen sommige systemen niet op die wijze in hun bestandsstructuur ‘wegschrijven’. Binnen het bedrijf maakte men al gebruik van het Warehouse Management Systeem Locus en de mogelijk nieuw te implementeren WMS software zou een koppeling met dit systeem moeten kunnen maken. In het WMS zou ook functionaliteit voor het scannen van producten moeten zitten en ook een geïntegreerde ‘pick to pack’ functie. Deze methodiek wordt veelvuldig in de retail gebruikt voor het snel omzetten van orders in verzendingen. De B2B App zou ook een plaats moeten krijgen binnen de nieuwe ERP-constellatie.

Specifieke ERP leveranciers selecteren voor de modebranche

Maart 2015 werd door het Nederlands kenniscentrum informatie uitgeleverd over mogelijke ERP leveranciers voor Bieman de Haas BV. Software van K3 Business Solutions, Afas en Pantheon Automatisering alsmede Exact partner CS Plus,  behoorden allemaal tot mogelijke kandidaten. Ondanks de implementatietijd van 7 maanden kon Pantheon tegemoetkomen aan alle wensen en functionaliteitseisen van de organisatie. Vooral een referentiebezoek bij een ander bedrijf zorgde ervoor dat Bieman de Haas overtuigt raakte.

Het werd duidelijk dat we vanuit automatiseringsoogpunt meer een groothandel zijn dan een ‘fashionorganisatie’, juist omdat we veel meer vanuit de voorraad werken dan vanuit een collectie. Nadat we alle plussen en minnen naast elkaar hadden gelegd, sloot Pantheon het beste op ons aan.

Laatste ontwikkelingen (mei 2016) wat betreft de ERP software van Pantheon Automatisering

ERP-leverancier Pantheon is van origine een puur Nederlands softwarehuis. Oculus is de naam van de standaard bedrijfssoftware van Pantheon die niet alleen ERP ondersteunt, maar ook CRM, WMS, BI, DMS, Transfer en e-Commerce. In april 2016 werd textielfabrikant Koninklijke Raymakers klant van Pantheon en in mei 2016 werden overeenkomsten afgesloten met onder andere Tulp Fietsen in Maastricht, Habitat Solutions in Ridderkerk en Intressio kaarten in Zuidland. Bieman de Haas BV kan vanaf april 2016 aan dit rijtje worden toegevoegd. In 2016 heeft Pantheon weer flink geïnvesteerd in functionele uitbreidingen van het standaardpakket zoals aanpassingen aan de userinterface (dashboards) alsmede mobiele en e-commerce verbeteringen wat betreft de Oculus systemen en de cloudhosting.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over ERP leveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen, reviews van gebruikers, introductie video’s en onze checklist. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse ERP softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.