Selecteer een pagina

AVK Plastics BV, een dochteronderneming van de internationaal opererende AVK Group, is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige kunststof voorwerpen die worden vervaardigd door zowel lage- als hogedruk spuitgiettechnieken. Deze werkzaamheden vinden plaats in AVK’s productiefaciliteit in Balk (Friesland). De producten die door AVK Plastics worden gemaakt vinden hun weg naar vooral industriële en logistieke applicaties. De drie productie-installaties van AVK Plastics zijn gevestigd in Nederland, Denemarken en China. José Schippers nam in maart 2016 contact op met het Nederlands Kenniscentrum met de vraag welke HRM software en bijbehorende leveranciers voor haar bedrijf geschikt waren.

AVK Plastics BV en de eisen aan het nieuwe HRM software

Bij AVK werd nog veel gewerkt met excelbestanden. Men was echt toe aan een digitaal dossier voor elke medewerkers en het zou ook handig zijn als er een soort tijdregistratiefunctie binnen de nieuwe HRM software aanwezig zou zijn. Het moest ook een systeem worden dat gekoppeld kon worden met de salarisadministratie dat door een externe partij werd gedaan middels software van AFAS. De reden voor het op zoek gaan naar een nieuw HRM systeem was ook dat competenties van en ondersteuning voor het personeel centraal moesten worden geregistreerd. Uiteraard waren contactbeheer en een verzuimregistratiesmodule ook noodzakelijk. Op zich had de organisatie niet hele bijzondere wensen voor het nieuwe HRM pakket, maar men zou wel goed gaan letten op de te maken maandelijkse kosten.

Advies van het Nederlands Kenniscentrum inzake HRM software voor AVK Plastics BV

Op basis van de wensen, schaalgrote en benodigde HRM functionaliteit werd geadviseerd om naar leveranciers te kijken zoals Nmbrs®, Mercash en QBS Main Dashboard. Later kwam daar Princes bij. Eind daugustus 2016 kwam mevrouw Schippers met de mededeling dat men voor Nmbrs® had gekozen. De reden werd door haar glashelder geformuleerd:

We hebben een keuze gemaakt voor Nmbrs®. De reden hiervan is dat zij aan al onze wensen voldeden en ook de beste prijs boden. Het is een gebruiksvriendelijk pakket en we kunnen nu makkelijk uren declareren en verlofaanvragen doen. Alles zit in één prijs en is niet verdeeld over modules. Dat was bij de andere aanbieders wel het geval en wat betreft de prijs zou het dan erg tegenvallen.

Over Nmbrs®

Nmbrs BV is een kennisintensieve IT-dienstverlener op het gebied van online HR- en salarisapplicaties en is zelf ooit gewoon begonnen als administratiekantoor. Het bedrijf begon daarna al snel zelf met het ontwikkelen van eigen softwaretools om de administratiewerkzaamheden vlot te trekken. Met de webapplicatie Nmbrs® bindt deze HRM softwareleverancier inmiddels de strijd aan met grote aanbieders als Unit4, ADP, Loket en RAET. Meer dan 1200 bedrijven en en circa 250 accountantskantoren werken in Nederland met de software van Nmbrs® voor hun HR- en salarisadministratie.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en HRM softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers van HRM software. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.