Al sinds 1888 is CorthoGreen in Nederland toonaangevend op het gebied van de productie en de handel in zaden en daaraan gerelateerde artikelen. In 1993 werd het bedrijfsconcept aangepast. CorthoGreen produceert en exporteert tegenwoordig ‘groene’ relatiegeschenken over de hele wereld. Van zaadzakjes, groeipapier, zaadmatten en zaadlinten tot ‘give-aways’ als mini-serres, zinken emmertjes en dergelijke. De relatiegeschenken worden samengesteld met behulp van een groot aantal gespecialiseerde machines. CorthoGreen nam eind 2014 contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Men was op zoek naar een passend ERP  systeem om de voorraadadministratie correct af te kunnen handelen. Nieuwe CRM functionaliteit was voor CorthoGreen handig maar niet strikt noodzakelijk.

De automatiseringswensen van CorthoGreen en de potentiële softwareleveranciers

De organisatie zocht een ERP systeem waarmee ze de voorraad beter konden beheren. Op de diverse producten worden bijvoorbeeld stickers aangebracht. Zowel het product als de sticker zou binnen het nieuwe ERP systeem afgeboekt moeten kunnen worden zodat men wist welke artikelen men opnieuw moest inkopen. Het systeem moest voldoende flexibel zijn voor mogelijke uitbreidingen. Het Nederlands Kenniscentrum selecteerde drie ERP  softwareleveranciers die konden voldoen aan de specifieke automatiseringswensen van CorthoGreen; Agion, Exact Nederland en Pantheon. Op basis van dit advies werden vervolgens bij de desbetreffende leveranciers offertes aangevraagd. Eind 2015 koos CorthoGreen na diverse gesprekken definitief voor Pantheon Automatisering.

Uiteindelijk was Pantheon voor ons het meest flexibel, de software past goed bij onze organisatie. We zijn blij met het advies van het Nederlands Kenniscentrum. De implementatie heeft 3 maanden geduurd en het werkt goed. Ook de prijs was goed van Pantheon. Het is een gebruiksvriendelijk programma.

Over ERP software van Pantheon Automatisering

ERP-leverancier Pantheon is van origine een puur Nederlands softwarehuis. Oculus is de naam van de standaard bedrijfssoftware van Pantheon die niet alleen ERP ondersteunt, maar ook CRM, WMS, BI, DMS, Transfer en e-Commerce. In april 2016 werd textielfabrikant Koninklijke Raymakers klant van Pantheon en in mei 2016 werden overeenkomsten afgesloten met onder andere Tulp Fietsen in Maastricht, Habitat Solutions in Ridderkerk en Intressio kaarten in Zuidland. CorthoGreen BV kan vanaf 2016 aan dit rijtje worden toegevoegd. In 2016 heeft Pantheon opnieuw flink geïnvesteerd in functionele uitbreidingen van het standaardpakket zoals aanpassingen aan de userinterface (dashboards) alsmede mobiele en e-commerce verbeteringen wat betreft de Oculus systemen en de cloudhosting.

Occulus ERP bestaat uit diverse modules, de volgende functionaliteiten zijn beschikbaar:

  • Oculus Financieel
  • Oculus Inkoop
  • Oculus Logistiek
  • Oculus Verkoop
  • Oculus Projecten
  • Oculus Productie
  • Oculus Service

Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen ERP informatieaanvrager en softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond ERP software selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

 Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.