Kemeling Kunststoffen BV is specialistisch bedrijf dat werkt aan oplossingen voor het opvangen, opslaan en opbergen van vloeibare en vaste stoffen en materialen. Het bedrijf ontwikkelt al ruim 38 jaar standaard- en maatwerk kunststofproducten. Kemeling kwam in contact met het Nederlands Kenniscentrum en was op zoek naar nieuwe ERP software ter vervanging van het eigen ontwikkelde maar inmiddels verouderde systeem. De organisatie was niet op zoek naar een hele specifieke oplossing, maar een standaard softwarepakket dat goed zou passen maar men had wel een paar extra wensen.

MKB-klantorderbedrijf heeft baat bij overzichtelijke en gebruiksvriendelijke ERP software

Een klassiek klantorderbedrijf heeft baat bij ERP software omdat men beter zicht krijgt op de voorraden en de noodzakelijke productiecapaciteit. Allocatie van bedrijfsmiddelen kan sneller en doelmatiger worden geregeld, zo luidt de theorie. Voor Kemeling Kunststoffen was het tevens van belang dat werkvoorbereiders met het systeem konden werken en dat voor het financiële gedeelte mogelijk een koppeling kon worden gemaakt met de boekhoudsoftware van Twinfield. Het incorporeren van Office bestanden en PDF’s was een ook een voorwaarde, eigenlijk zou een simpel Document Management Systeem binnen de nieuwe ERP oplossing gehuisvest moeten zijn.      

ERP software longlist leidt naar shortlist van Emalo en Ridder

Tijdens elk software selectietraject reikt het Nederlands Kenniscentrum een aantal eerste alternatieven aan, speciaal geselecteerd op bedrijfstype, grote en de specifieke wensen van een aanvrager. Voor Kemeling Kunststoffen werden Oculus van Pantheon, SAP Business One van Agion, Exact Online en Afas geadviseerd. Al deze opties vielen af en daar waren verschillende redenen voor, zowel van financiële als hele praktische aard. Uiteindelijk bleef een shortlist van Emalo en Ridder over waarna in januari 2016 werd gekozen om definitief voor ERP software van Emalo te kiezen.

Deze software sluit goed aan bij ons boekhoudpakket van Twinfield. Daarnaast klikte het goed en deze software van Emalo was ook goed vanuit de cloud te benaderen. We hebben ook een aantal referenties van Emalo bekeken.

Over ERP software van Emalo

In 2009 is Emalo gestart met als primaire doel slimme software voor complexe taken bereikbaar te maken voor het MKB. Het softwarebedrijf heeft de terechte analyse gemaakt dat veel implementatietrajecten en onderhoudswerk erg duur zijn voor de gemiddelde MKB-er. Men kan tegenwoordig kiezen uit een aantal categorieën Emalo ERP systemen; Emalo GO Handel, Emalo GO Dienstverlening en Emalo GO Productie. Binnen deze tools zijn zowel specifieke ERP als CRM functies aanwezig. Wil men meer dan 20 gebruikers koppelen aan deze pakketten, dan stapt men over op Emalo Project.


 

Heeft u behoefte aan informatie over ERP software? Heeft u vragen over de wijze waarop u een software selectieproces organiseert of zoekt u specifieke implementatiepartners? Vraag ons software informatiepakket aan!

Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen ERP informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.