FreshlightAgri beloont grondige voorbereiding en goede presentatie van Pantheon Automatisering

FreshlightAgri uit Apeldoorn vervaardigt speciale luchtzuiverende verlichting voor de agrarische sector. Ammoniak, (fijn-) stof en bijvoorbeeld pathogenen (bacteriën en virussen) worden door ionisatie van de FreshlightAgri lampen substantieel verminderd. Tot dusver legde men bedrijfsgevoelige informatie vast in een flinke voorraad Excel-bestanden maar vanwege de groei wilde men nu eindelijk eens de voorraad en productiestroom vast kunnen leggen binnen één geïntegreerd ERP systeem.

Eisenpakket nieuwe ERP software

Het nieuwe ERP pakket moest niet te zwaar zijn en ook gekoppeld kunnen worden aan bedrijfssoftware van WhiteWorks en boekhoudsoftware van Snelstart. Het ERP systeem moest gericht zijn op de kleine MKB-er. FreshlightAgri wilde graag een licentie per maand betalen en wilde ook makkelijk kunnen uitbreiden als dat nodig zou zijn in de toekomst. Het moet vooral een flexibel pakket zijn.

Advies Nederlands Kenniscentrum en software selectieproces ERP leveranciers

In mei 2015 adviseerde het Nederlands Kenniscentrum om vier verschillende ERP oplossingen van diverse leveranciers te vergelijken; Oculus Online van Pantheon, software van ABC E Business, de AGION Business One combinatie en als vierde kandidaat; Exact Nederland. FreshlightAgri ging vervolgens verschillende gesprekken aan en uiteindelijk werd een keuze gemaakt voor Oculus Online van Pantheon. Pantheon had zich volgens FreshlightAgri goed voorbereid en grondig vooronderzoek gedaan en had daarnaast ook een keurige presentatie. De prijs was goed, in ieder geval een stuk voordeliger dan wat de overige partijen konden bieden.

De software van ABC E-Business was voor ons geen match en ze werkten met Navision, dat was voor ons geen gebruiksvriendelijke oplossing. Ook Agion sloot niet echt aan. Onze offerteomgeving is nu goed ingericht en het financiële gedeelte is inmiddels geïmplementeerd en dat werkt naar wens. We zijn erg tevreden.

Over Pantheon Automatisering en Oculus software

Oculus Online is een product van Pantheon Automatisering BV en kan via de cloud worden benaderd. Naast abonnementen op Oculus CRM, Oculus Handel en Oculus Financieel, kan men Oculus bijvoorbeeld ook koppelen aan webshops of met deze online ERP software business intelligence rapportages maken. Oculus is ook gewoon op de mobiele telefoon of via een tablet te gebruiken. Ook voor applicatieontwikkeling, training, consultancy als e-commerce oplossingen kan men bij Pantheon terecht. Op de bedrijfswebsite komt Maarten Brisko van Pantheon aan het woord die de specifieke ERP oplossing bij FreshlightAgri van commentaar voorziet;

Met Oculus Online bieden we FreshlightAgri een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke oplossing voor de automatisering van de voorraad –en productiestromen. We bieden een volwaardige ERP-oplossing in de ‘Cloud’, bestaande uit standaard functionaliteiten en uitgebreid met de module Document Management Systeem. Hierbij worden alle digitale en gescande documenten automatisch en op een centrale plek opgeslagen. Ook de distributie gebeurt automatisch.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over ERP leveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen, reviews van gebruikers, introductie video’s en onze checklist. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse ERP softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.

Paste your AdWords Remarketing code here