LedXL verhandelt, verhuurt en verkoopt zowel nationaal als internationaal LED schermen, LED walls, LED reclame en LED screens, zowel voor indoor als outdoor gebruik. De LED apparatuur van LedXL wordt onder meer uit China geïmporteerd om daarna zijn weg te vinden naar diverse klanten in Nederland, Europa en Amerika. In september 2015 nam het bedrijf contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Men vond dat het de hoogste tijd was om de bedrijfsprocessen te automatiseren. Vanwege de internationale bedrijfsvoering wilde de organisatie over een ERP systeem beschikken dat met verschillende valuta uit de voeten kon en Engels als voertaal had. Naast deze algemene wensen, had de organisatie nog een aantal specifieke wensen voor de nieuw in te voeren ERP software.

Specifieke ERP softwarewensen van LedXL

Binnen LedXL werden nog veel taken met Excel gedaan, er bestond nog geen enkel overkoepelend softwaresysteem. Specifieke HRM functionaliteit hoefde niet gelijk in het ERP systeem te zitten, als er maar genoeg mogelijkheden waren om de ERP software met een HRM applicatie te koppelen. Primair was van belang dat er een goede logistieke module in zou zitten en functionaliteit om personeelsinformatie te registeren. Voor de verkoop en inkoop van de LED apparatuur was het noodzakelijk dat het ERP systeem dit ook kon afhandelen. Een belangrijke eis was ook dat voor de verhuur een goed magazijnbeheersysteem binnen de ERP oplossing mogelijk moest zijn, ook functionaliteit om de verhuur en het onderhoud van apparatuur goed te kunnen inplannen. Het mocht een ERP systeem worden dat gewoon vanuit de cloud benaderbaar was. CRM functionaliteit was nu nog niet strikt noodzakelijk.

Longlist softwareselectie van het Nederlands Kenniscentrum en de uiteindelijke keuze

Behoudens CRM functionaliteit, was voor LedXL een compleet ERP systeem noodzakelijk met een groot aantal functies, een systeem met een uitstekende handelsfunctie en een gedegen voorraadbeheermethodiek. ERP software zoals het pakket ERP Fastforward van Netsuite, ERP oplossingen van Exact software, SAP Business One van Agion en de software van CloudTeamcompany, konden in principe tegemoet komen aan de totale functionaliteitswens die door LedXL was geformuleerd. Het bedrijf bezocht tevens de Kennisdag van het Nederlands Kennisdag en kwam, na bijna een keuze te hebben gemaakt voor Netsuite, zelf in contact met Microsoft partner ABC E Business.

We hebben voor de Microsoft ERP oplossing van ABC-E Business gekozen omdat ze zich als één van de weinigen profileren als een aanbieder van een maandelijks opzegbaar pakket en de mogelijkheid om het ERP systeem uit te breiden. Het bevalt goed.

Over ABC E Business

ABC E BUSINESS begeleidt sinds 2002 bedrijven bij het invullen van automatiseringstrajecten. Het softwarebedrijf is gecertificeerd Microsoft Partner en richt zich met name op de verkoop, implementatie en het onderhoud van Microsoft Dynamics NAV (Navision) software. ABC E BUSINESS is één van de snelst groeiende Microsoft Dynamics NAV Online partner. Het bedrijf is dan ook actief ambassadeur van het werken met Microsoft Dynamics NAV vanuit de cloud. De klanten van ABC E Business bevinden zich hoofdzakelijk binnen het MKB in de branches Productie, IT, Groothandel en Zakelijke Dienstverlening. Sinds 2009 werkt ABC E BUSINESS in een strategische alliantie samen met Féju automatisering, specialist in hardware en netwerkbeheer. Met een team van in totaal 40 professionals met expertise op het gebied van Microsoft Dynamics software, hardware en netwerkbeheer worden klanten gezamenlijk ondersteund op een breed front van automatiseringsvraagstukken. Meer over ABC E Business leest u hier.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.