Rootstock Software, een leverancier van cloudproductie en leveringsketentoepassingen, heeft onlangs aangekondigd dat Pioneer Motor Bearing Company ervoor heeft gekozen om haar cloud ERP te vervangen met een van haar oudere bedrijfsresourceplanning (ERP) software op locatie. Pioneer Motor Bearing werd opgericht in 1920 en biedt originele apparatuur fabrikanten (OEM’s) en eindgebruikers aangepaste vloeistoffilms. Hierbij wordt er rekening gehouden met engineering, productie en reparatie-expertise.

In 2009 implementeerde Pioneer Motor Bearing de cloudgebaseerde software van de Salesforce.com voor het afhandelen van het klantrelatiemanagement (CRM) front-end werk om de langdurige klantrelaties te beheren. Pioneer Motor Bearing was onder de indruk van de flexibiliteit van het Salesforce-platform. Pioneer ontdekte op deze manier de AppExchange, een ecosysteem van bedrijfssoftwareapplicaties voor het Force.com-platform en toepassingen die het gemakkelijk maken met complexe functionaliteiten te werken.

Pioneer was van plan de daaropvolgende drie jaar te besteden aan de verfijning van het Salesforce-platform op ondernemingsniveau, maar zag al gauw de beperkte mogelijkheden en inefficiëntie van het gebruik van verschillende systemen voor het bijhouden van de verkoop en productieactiviteiten. Ontwikkelingssysteemmanager, Jeremy Bardet, en zijn team hebben 18 maanden doorgebracht aan het netwerken, zoeken en ontdekken van de verschillende opties die beschikbaar zijn op de AppExchange.

Pionier is enthousiast om een ‘vroege-aannemer’ te zijn van cloudgebaseerde ERP software, nadat Rootstock een demonstratie gaf over de traditionele winkelplannen met een moderne gebruikersinterface.