Selecteer een pagina

Het doel van S-Marine is een hoogwaardige en ‘concurrentiële’ oplossing bieden op het gebied van scheepsartikelen en – benodigdheden. Het bedrijf wordt geleid door David Vermant, een dynamische schipperszoon uit Gent. Na het succesvol afsluiten van zijn studies als master in de elektromechanica, heeft hij ondertussen 20 jaar ervaring opgebouwd in verschillende sectoren van de industrie. Dhr. Vermant nam zelf in december 2016 contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Hij was op zoek naar geschikte ERP software die mogelijk als vervanging zou kunnen dienen voor het in gebruik zijnde systeem.

S-Marine biedt meerwaarde voor de binnenvaart door het zoeken naar een kwaliteitsvol en budgetvriendelijk alternatief voor de meest gangbare producten op de markt.

David Vermant was niet tevreden over het huidige systeem genaamd ‘Dave’ van ‘Just Software’ dat binnen zijn organisatie werd gebruikt. Vooral op het vlak van voorraadbeheer, servicemanagement en CRM waren er verbeteringen noodzakelijk. S-Marine levert onderdelen aan vooral de binnenvaartsector en een goede voorraadadministratie was een belangrijk onderdeel. Het zou ook handig zijn als met behulp van de nieuwe ERP software barcodes konden worden ingelezen. Naast de financiële administratie, zou ook de facturatie door de ERP software efficiënter afgehandeld moeten gaan worden.

Advies van het Nederlands Kenniscentrum en geschikte ERP systemen voor S-Marine

Op basis van het wensenlijstje van dhr. Vermant werden door het Nederlands Kenniscentrum een aantal mogelijke kandidaten en bijbehorende ERP software aangedragen. Dit betrof software van Whiteworks, Unit4, Fieldbox, AccountOne en Exact Online van Exact. Uiteindelijk koos dhr. Vermant behoor snel voor het ERP pakket ‘Venice’ van Unit4.

De reden deze keuze is dat dit systeem het dichtst bij onze organisatie ligt. Unit4 sprak het beste aan. Ze hadden het snel gebudgetteerd en ze deden echt moeite om ons binnen te halen. De anderen gaven ook wel prijzen, maar deze prijs was het beste. Bovendien kon Unit4 de historie gemakkelijk overzetten in het nieuwe systeem en dat was erg belangrijk.

Over ‘Venice’ en andere ERP oplossingen van Unit4

C-Logic (het tegenwoordig Unit4 C-Logic) ontwikkelt sedert 1985, onder de naam ‘Venice’, standaard software voor het beheer van de boekhouding, facturatie en voorraadbeheer en verzorgt ook dito opleidingen voor het gebruik van deze software. Venice ERP richt zich op het Belgische KMO (kleine of middelgrote ondernemingen, het Nederlandse MKB) en accountants. C-Logic werd 1 augustus 2008 ondergebracht in Unit4 C-Logic N.V en werkt tegenwoordig vanuit Brugge. Met ruim 4.000 medewerkers wereldwijd, genereert Unit4 anno 2017 een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. Unit4 levert branchegerichte en best-in-class ERP applicaties. Unit4 biedt naast Venice ook het bekende ‘Unit4 Multivers’. De Extended versie van Multivers is geschikt voor groothandelsbedrijven die een groot aantal bedrijfsprocessen in het systeem willen onderbrengen zoals ook logistiek en E-commerce. De software van Unit4 is te koppelen met een groot aantal andere applicaties en platformen, van barcode-scanningssoftware tot E-commerce platformen en kassasystemen.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers van branchespecifieke ERP software. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.