Selecteer een pagina

eMarketer.com heeft een onderzoek gedaan en geeft aan dat alle mobiele advertenties binnenkort mainstream gaan worden. In 2012 zou het aantal mobiele ads in de VS met 47% gaan stijgen, het prijskaartje dat hier aan gekomen wordt is ongeveer 1,8 miljard dollar. In het buitenland zou dit ook gebeuren.

Aan het einde van 2012 zou ongeveer 38% van alle Amerikanen gebruik maken van een smartphone. 41% van deze zou groep zou een keer per maand gebruik maken van mobiel internet. Door het grote succes van de smartphone komen er steeds meer search en display ads. In 2012 zal er een sterke groei zijn voor rich media (interactieve ads). De consument wil meer communiceren, browsen, netwerken en shoppen met deze apparaten.

De mobiele advertenties hebben een groot aantal voordelen. Ze nemen meer plaats in op het scherm. Als het scherm wat kleiner is dan ligt de focus sterker op de boodschap van een advertentie en er is een betere targeting dan andere media. Ook zal de bereikbaarheid beter zijn en kan cross mediale worden ingezet.