Selecteer een pagina

Dit jaar is in april de samenwerking gestart tussen D. Speksnijder Transport en Cura Consultancy. Er is onderzoek  gedaan naar de eisen en wensen van de benodigde software bij Speksnijder door Marcel Nijhof van Cura Consultancy. Hier uit is naar voren gekomen dat de logistiek dienstverlener graag een WMS en een TMS willen die gaan draaien in een opstelling met aangeschafte boordcomputers van Trimble.

Nijhof heeft half juni een rapport neergelegd bij Speksnijder en daar is hij mee aan de slag gegaan. Hij adviseerde hierbij drie potentiële leveranciers en mocht volgens Speksnijder verder gaan met het begeleiden in het selectietraject. Hierbij heeft hij ook meteen de projectleiding van de totale implementatie op zich genomen. Er is ook intern een projectteam geformeerd waarbij alle operationele afdelingen zijn vertegenwoordigd. Begin deze maand was de kick-off.

Alle wensen en eisen zijn door Nijhof omgezet in een demofase. Deze is aan drie potentiële leveranciers toegestuurd. Zij kregen een uitnodiging voor het geven van de demo in september. De drie demo’s  hebben intussen plaatsgevonden en er is gekeken naar een aantal punten, waaronder financieel, werkplaats, gebruiksvriendelijkheid, de koppeling met Trimble, de snelheid van het systeem, leveringsvermogen van de leverancier en de voorbereiding door de leverancier.  Onder deze aspecten worden de demo’s geëvalueerd.