Selecteer een pagina

Esize is inkoopautomatiseerder en gaat samenwerken met stichting Sales in de Bouw. Dit houdt in dat Esize met haar automatiseringsoplossingen de onafhankelijke berichtenstandaards van Sales in de Bouw zal gaan ondersteunen. Hierdoor wordt elektronisch dataverkeer rondom inkooptransacties voor de klanten in de bouwsector sneller en efficiënter. Dit zorgt voor minder papierstromen, meer tijdwinst en kostenreductie in de hele keten.

Ieder jaar worden er veel fouten gemaakt door bijvoorbeeld fouten in de offertes en in de bestellingen, dit levert onnodige kosten op. Deze kosten kunnen uit worden gespaard door de inzet van IT bij de uitwisseling van artikel- en documentgegevens tussen bedrijven. Stichting Sales in de Bouw heeft als doel om de digitale samenwerking tussen aannemers, groothandels, fabrikanten en dienstverleners in de bouwsector te verbeteren. De organisatie heeft momenteel bijna 400 deelnemers, waaronder 250 bouwbedrijven, 86 groothandels/fabrikanten en ruim 60 dienstverleners, die samen ongeveer 1.500 vestigingen vertegenwoordigen.
De softwareleverancier is bij de eerste klant al gestart met gefaseerde implementatie van de berichtenstandaards. Het doel is om later dit jaar alle vijf de berichtenstandaards te kunnen ondersteunen. Paul van Rietschoten, Commercieel Directeur Esize geeft aan dat kostenbesparing een actueel thema is waar ze passende oplossingen voor kunnen bieden. Ze zien de samenwerking met Sales in de Bouw als belangrijke mijlpaal.

Rien Wabeke, Manager Sales in de Bouw geeft aan dat de belangstelling bij bouwondernemingen om met de standaard van Sales in de Bouw te werken groeit. Vanaf nu biedt Esize organisaties oplossingen om alle stappen van het inkoop- en facturatieproces te automatiseren en hierdoor efficiënter en inzichtelijker te maken. Er wordt een platform aangeboden met veel inkooporganisaties en leveranciers waardoor er efficiënt gecommuniceerd kan worden.