Selecteer een pagina

Onlangs heeft Tata Steel aangekondigd het Business Platform van Cordys in gebruik te nemen voor de integratie en het stroomlijnen van zijn voorraadketen. Tata Steel ervaart een steeds complexer wordende it-infrastructuur voor kortere doorlooptijden in de productieketen te kunnen halen. Behalve het integreren van legacysystemen, zal het platform van Cordys ppl weprdem ingezet voor het bouwen van dynamische en bredere  gebruikersinterfaces.

Deze overeenstemming is onlangs bekend gemaakt tijdens de gebruikersbijeenkomst van Cordys. Tata Steel was op zoek naar een platform om de belangrijkste operationele systemen op een betere en nauwkeurige wijze aan elkaar te koppelen. Hierbij gaat het onder meer om erp-systemen van SAP en Invera/Stratix, Factory Planner van JDA, een aantal mainframesystemen en zogenaamde manufacturing execution systems (mes). De onderlinge communicatie vindt plaats op basis van xml-berichten door middel van IBM Webspjere Messagebroker, maar dit middelwaresysteem is minder flexibel om de systemen nauwkeuriger te laten samenwerken, vertelt Jan Brasser, hoofd middleware integratieservices ict bij Tata Steel.

Supply chain

Het bedrijf beschikt in Europa over drie staalfabrieken, waarvan een in IJmuiden, en andere faciliteiten voor de verdere verwerking van staalproducten. Tata Steel is wereldwijd bezig, vandaar de geografische verspreiding. We werken met veel it-systemen, ongeveer duizend, waarvan enkele belangrijk zijn voor bepaalde onderdelen van de verkoop, fabricage en distributie’, zegt Brasser. ‘Alleen veel van die systemen ondersteunen alleen de processen in de afzonderlijke fabrieken. Omdat er sprake is van een toenemende marktvraag om kortere doorlooptijden bij een krimpende organisatie moet de supply chain verbeterd worden.’

Wendbaar

Omdat de legacy-infrastructuur te moeilijk werd voor een verbeterde supply chain, werd Tata Steel op zoek naar een oplossing. Nieuwbouw was niet aan de orde. ‘We zochten een flexibelere technologie die voldeed aan zowel de huidige als toekomstige behoeften. Het platform van Cordys biedt ons wendbaarheid, zichtbaarheid en controle zonder eerdere investeringen in de productiesoftware overbodig te maken’, aldus Brasser. De keuze, waarbij ook andere leveranciers van business management software zoals SAP, Oracle en Software AG werden meegewogen, viel uiteindelijk op Cordys. Onlangs startte eerst een proefproject gevolgd door een definitief contract.

Nieuwe interface

Het platform van Cordys zal worden ingezet voor de integratie van de enterprise resource planning (erp)-systemen, de manufactureing execution systems (mes), de mainframeapplicaties en andere operationele toepassingen. De integratie wordt stapsgewijs doorgevoerd en is bestemd voor het bouwen van herbruikbare diensten en automatisering van kernprocessen. Uiteindelijk wordt de functionaliteit op de mainframes overgebracht naar de SAP-systemen.

Verder wil Tata Steel het Cordys-platform gebruiken om bredere, dynamische gebruikersinterfaces te maken. ‘Het gaat om zo’n tweeduizend nieuwe interfaces als wij dit met de huidige technologie zouden oplossen. Wij hadden uitgerekend dat we per interface zelf zo’n 2,5 dag nodig zouden hebben voor het bouwen, testen en opleveren, inclusief het documenteren. Dat zou in totaal op vijfduizend werkdagen uitkomen. Dat kan met de Cordys-technologie een stuk sneller en goedkoper.’