Selecteer een pagina

De laatste vijf jaar is de moeilijkheidsgraad van de productie gestegen en zal vermoedelijk nog groter worden in de volgende drie jaar. Dit is gebleken uit een wereldwijde analyse van IDC Manufacturing en werd door Infor gesponsord. De analyse is uitgevoerd onder 378 fabrikanten in de lucht- en ruimtevaart, installatie, automotive en high-tech elektronica en industriële branche. De whitepaper In Pursuit of Operational Excellence: Accelerating Business Change Through Next Generation ERP laat de behoefte van producenten zien om niet alleen aan de ingewikkeldheid factoren te werken, maar ook om de gelegenheid van snelle vernieuwing te aanvaarden zodat concurrentievoordeel behaald kan worden.

Fabrikanten uit alle regio’s en sectoren melden echter dat ze niet beschikken over de juiste hulpmiddelen om dit doel te bereiken. Whitepaper vermeldde dat fabrikanten de toegenomen moeilijkheidsgraag aanvaarden. Weliswaar verschilt de aanpak van het beheersysteem enorm tussen de diverse sectoren wegens unieke struikelblokken in iedere branche. Ruimtevaart en automotive bekijken een betere planning van de vraag (57 om 60 procent) zodat de operationele effectiviteit verbeterd kan worden terwijl elektronica er juist voor kiest om meer in te kopen in lagelonenlanden (49%) en beter af te stemmen tussen IT en business (ook 49 procent). Tegelijkertijd wordt er door de industriële machinebranche gekeken naar strategieën die vooral gericht zijn op de verbetering van de klanttevredenheid (53 procent). Hetgeen overeenkomt volgens 66 procent van de fabrikanten is dat IT-systemen en processen binnen het bedrijf niet toereikend zijn in het proces met de hedendaagse complexiteitsniveaus.

Resumé

  • Als gekeken wordt naar een soortgelijke whitepaper dat door Infor was gesponsord, blijkt het uit de hedendaagse uitkomsten dat 53 procent van de producenten van mening is dat de ingewikkeldheid in de afgelopen vijf jaren is gestegen. Het grootste deel van de fabrikanten (57%) is van mening dat dat niveau in de drie jaren die volgen nog meer zal toenemen. De rest denkt dat het complexiteitsniveau onveranderd zal blijven waarbij niemand erop in zal gaan om dit te verminderen.
  • Alle branches verwachten in hun respectievelijke markten snel te groeien, wat op de voet gevolgd zal worden door hun interne processen. High-tech elektronica, luchtvaart en industriële machinebouw plaatsen technologie op de derde plaats van gebieden die vermoedelijk zullen toenemen in complexiteit, terwijl de derde plaats volgens automotive bedrijven bestemd is voor de ingewikkelde supply chain.
  • Als er gekeken wordt naar de aanpak van verschillende bedrijven om de moeilijkheidsgraad de komende drie jaren aan te kunnen, wijzen luchtvaart- en automotive bedrijven als hun meest essentiële initiatieven op verbeterde voorspelling en vraagplanning (respectievelijk 57 en 60 procent), tevredenheid van de klant (50 en 49%), gevolgd door six sigma programma’s (45 procent). De trend van industriële bedrijven verschilt niet veel hiermee, maar volgens hun is klanttevredenheid (53 procent) belangrijker dan een betere demand planning (51 procent). High-tech elektronicabedrijven daarentegen geven de voorkeur aan de inkoop in lagelonenlanden (49 procent) als meest essentieel initiatief om complexiteit onder controle te krijgen, tezamen met een betere afstemming van business met IT (49 procent) en het derde punt voor hen is om de klanttevredenheid te verbeteren (44 procent).
  • Deelnemers geven aan dat er een tekort is aan behendigheid om bedrijfsprocessen aan te nemen om veranderingen te bewerkstelligen (66%) en op onjuiste of ongeschikte IT-systemen (61%).
  • De zwakke aspecten van IT-systemen omsluiten slechte integratie met applicaties waar er nu mee gewerkt wordt (44%), te weinig operationele bekwaamheid (28%) en stijgende ingewikkeldheid en kosten (24%).

Pierfrancesco Manenti, Hoofd van IDC Manufacturing Insights, Europa, Midden-Oosten en Afrika zegt: “Fabrikanten wereldwijd moeten strikte discipline handhaven over hun operations management om de winstgevendheid te verbeteren. Bedrijven moeten belangrijke uitdagingen zoals de verstorende complexiteit, direct aanpakken terwijl ze interne problemen verminderen dankzij consistente processen, beter geïnformeerde mensen en open communicatielijnen. De behoefte aan moderne applicaties, die nieuwe klantgedreven besturingsmodellen ondersteunen om fabrikanten te helpen innoveren en winstgevende groei te realiseren, neemt sterk toe.”

Andrew Kinder, directeur van productmarketing bij Infor zei: “Vergelijkbaar met het onderzoek in 2010 blijft complexiteit hoog scoren op de prioriteitenlijst van fabrikanten. Zij zien in dat hun noodzaak om meer keuze en gedifferentieerde diensten te bieden ook voor meer operationele complexiteit zorgt en verborgen kosten om het te beheren. De juiste enterprise applicaties en technologiestrategie moeten een belangrijke rol vervullen in het tackelen van de complexiteitsuitdaging met oplossingen die zorgen voor een betere en snellere besluitvorming, het toenemende aantal mobiele werkers ondersteunen en fabrikanten uitrusten met flexibiliteit in plaats van stugheid.”

Het onderzoek werd verricht in oktober 2011 onder producenten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Brazilië, China, Japan, Saudi-Arabië, Rusland, Italië, de Verenigde staten, Frankrijk, India, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Australië.