Selecteer een pagina

Het nemen van slechte besluiten wordt aangekaart als voornaamst obstakel voor de ontplooiing van fabrikanten over de gehele wereld. Dit is gebleken uit een enquête van IDC Manufacturing dat door Infor was gesponsord. Het onderzoek werd onder 378 fabrikanten in de automotive, lucht- en ruimtevaart, high-tech elektronica en industriële installatiebranche uitgevoerd. In de whitepaper In Pursuit of Operational Excellence: Accelerating Business Change Through Next Generation ERP is er duidelijk aangegeven dat producenten alle informatie die beschikbaar is en de resultaten die daaruit voortkomen, moeten bestuderen zodat het bedrijf op die manier verder ontwikkeld kan worden. Er zijn echter struikelblokken voor de verbetering van de besluitvorming, zoals systemen die niet voldoen, defecte gegevens en partnerintegratie. Zestig procent van de producenten is van mening dat IT-systemen en processen van het bedrijf momenteel een belemmering vormen voor de nodige besluitvorming voor operationele excellentie. Ze merken op dat er een gebrek is aan mogelijkheden in ERP-systemen die ingaan op sociale netwerken, de bevordering van samenwerking en het maken van de juiste omgeving voor besluitvorming. Fabrikanten gaven als aan de volgende wensen te hebben: snellere bedrijfsprocessen, samenwerking en realtime informatie. Die punten vonden zij essentieel voor de verbetering van de werkmethoden en voor het maken van betere keuzes.

Resumé

  • Het onderzoek wijst uit dat de struikelblokken voor verbeterde besluitvorming verschillend zijn per branche. Het is gebleken dat verschillen binnen de data van diverse systemen de grootste uitdaging vormen voor de ruimte- en luchtvaar en industriële machinebranche (respectievelijk 67 en 68 procent). Organisaties in de branche van auto’s geven ongeschikte partnerintegratie aan (77 procent) terwijl een gebrek van of incorrecte gegevens die aangestipt moeten worden, worden aangegeven door de hoge technologische elektronica sector (64 procent).
  • Essentiële factoren voor de verbetering van de besluitvormingsomgeving in alle industrieën en regio’s, zijn: snellere processen binnen het bedrijf (85%), toegang tot realtime informatie (60%) en betere samenwerking (60%).
  • Fabrikanten vinden samenwerken en sociale netwerken steeds belangrijker. Dit onderdeel zien veel van de fabrikanten die zijn ondervraagd een tekortkoming in de ERP-systemen waarvan zij momenteel gebruik maken. Toch zien zij die als factoren die vrijgemaakt moeten worden voor social ERP. Vijfendertig procent van de bevraagden geeft bovendien aan dat de manier waarop er nu gewerkt wordt, veranderd zal worden door sociale en mobiele netwerken.
  • De komende drie jaren in het vizier gehouden, vinden producenten snelheid heel belangrijk. Snellere reactie op aanpassingen die cruciaal zijn voor productenten zoals in de ruimte- en luchtvaart (71%) en hoge technologie elektronica (78%) en de processen stroomlijnen om operationele excellentie te bewerkstelligen (72%), zijn de top punten op de verlanglijst van producenten. Een gedetailleerder inzicht (58%) en een verbeterde samenwerking (42%) zijn ook belangrijke ERP-behoefte op kort en middellang termijn.

Pierfrancesco Manenti, Hoofd van IDC Manufacturing Insights, Europa, Midden-Oosten en Afrika, zei: “Aangezien de economische groei achterblijft, lijkt het alsof fabrikanten reageren door meer snelheid en agility toe te passen binnen alle facetten van hun activiteiten. Alhoewel organisaties weten dat snelle innovatie belangrijk is voor het verkrijgen van concurrentievoordeel werken slechte besluitvormingsomgevingen de mogelijkheid tegen snel te reageren op eisen. In de toekomst zal dit niet denkbaar zijn aangezien vooruitstrevende bedrijven zich moeten richten op systemen die een snelle en gezamenlijke besluitvorming mogelijk maken om innovatie gedreven groeistrategieën mogelijk te maken.”

Het onderzoek werd verricht in oktober 2011 onder producenten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Brazilië, China, Japan, Saudi-Arabië, Rusland, Italië, de Verenigde staten, Frankrijk, India, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Australië.