Om de effectiviteit van het sales- en productieproces te verbeteren creëerde Warsco Units een sales configurator met Autodesk Inventor ETO.

Het nadeel van de bestaande werkwijze is dat data bij Warsco niet gecentraliseerd is in één model. Hiernaast leveren de begrenzingen van BoA veel tijdverlies door tekeningen opnieuw te maken in AutoCAD en is er mogelijkheid op productiefouten.

De keuze voor Autodesk Inventor ETO

Na een primaire keuze van leveranciers gaf Warsco aan twee overblijvende partijen de opdracht om in drie dagen een case uit te werken. Hierdoor kon Warsco een stabiele keuze maken wie de beste oplossing kon bieden voor het problematiek.

Solidworks zocht de oplossing in de API hoewel Cadac Group een uitweg aanbood van Autodesk Inventor ETO (voorheen Autodesk Intent) in conjunctie met Inventor.

Autodesk Inventor ETO levert veel voordelen op

De tijdwinst die de sales configurator bezorgt wordt grotendeels behaald in het traject na de sales.

Mark Brouwers, ICT Engineer bij Warsco Units en expert op het gebied van programmeren in CAD software, zegt: “Ik hoef uiteindelijk nagenoeg geen productietekeningen meer te maken, omdat Inventor ETO deze volledig automatisch genereert. Zelfs objecten worden automatisch omgezet in symbolen voor de productietekeningen! Daarnaast worden fouten tijdens het productieproces drastisch verminderd doordat wijzigingen in de configurator on-the-fly worden gewijzigd in de productietekeningen. Dankzij de integratie met Autodesk Inventor wordt elke tekening ook schitterend gevisualiseerd. Klanten vinden dit erg prettig, omdat zij meteen kunnen zien hoe de unit er uit gaat zien, compleet met inrichting.”