Selecteer een pagina

Tijdens hun jaarlijkse marktonderzoek merkt Strategy Partners in 2013 een groei op bij software- en dienstenleveranciers. Dit voornamelijk op het gebied van elektronische factuurverwerking en Purchase2Pay in een aantal projecten met achttien procent en een groei in geldwaarde met 8,7 procent gerealiseerd.

De marktresearch- en strategieadviesorganisatie analyseerde hiervoor dertien pakketleveranciers en implementatiepartijen die actief zijn op de Nederlandse markt voor elektronische factuurverwerking en Purchase2Pay. De dertien bedrijven met primair directe pakketverkoop en implementatie hebben in totaal ongeveer 300 medewerkers voor ontwikkeling, verkoop en implementatie; de gemiddelde bedrijfsomvang van de locale applicatie leveranciers is 23 FTE. De totaalomzet van die bedrijven in factuurverwerking gerelateerde software en services had een stijging van 8,7 procent ten opzichte van de omzet van 2012. Het totaal aantal nieuwe projecten van de dertien bedrijven bedroeg gedurende 2013 430 nieuwe projecten ofwel een groei van het klantenbestand met achttien procent in vergelijking tot het totaal van eind 2012.

Vier leveranciers – Basware, iCreative, Readsoft en Ricoh – bezitten samen 50 procent van de omzet. De top drie in 2013 als het gaat om de absolute groei in marktsectoren werd gevormd door de marktsegmenten handel & transport, industriële productie en zakelijke dienstverlening. In de marktsectoren recreatie, industriële productie en proces & food industrie was de procentuele groei het hoogst.