Selecteer een pagina

Nsecure uit Barendrecht is al jaren actief op het gebied van veiligheid en security voor diverse sectoren. Of het nu gaat om ICT-beveiliging, cameratoezicht of toegangscontrole, de circa 100 medewerkers van het bedrijf weten de geschikte oplossing voor elke situatie te creëeren. Het bedrijf nam in januari 2014 contact op met het Nederlands kenniscentrum en was op zoek naar een geschikte vervanging voor het Microsoft Dynamics NAV 3.7 systeem.

De reden en noodzaak om op zoek te gaan naar nieuwe ERP software

Nsecure werkte op het moment van aanvraag met Navision 3.7 maar de ontwikkelingen binnen het bedrijf vroegen om een nieuw en compleet systeem om meer informatie in kwijt te kunnen.  Vooral het opslaan van informatie voor wat betreft de afgesloten contracten met klanten van de organisatie, liet binnen het huidige ERP systeem veel te wensen over. Ook kwam de vraag naar nieuwe ERP software voort uit de behoefte om informatie beter te kunnen vastleggen zoals bijvoorbeeld de expertise en kennis van het bedrijf. Verder vond men het in gebruik zijnde pakket gewoonweg te arbeidsintensief. De bedoeling was ook dat met behulp van een moderner systeem de backoffice medewerkers van Nsecure klanten beter en efficiënter konden bedienen.

De eerste ERP longlistselectie voor Nsecure

Nsecure was op zoek naar een modern ERP systeem met complete opslag- en informatieverwerkingsfunctionaliteit. Op basis van de generieke functionaliteitswensen alsmede de branche en schaalgrote werden door het Nederlands Kenniscentrum vier potentiële ERP leveranciers voorgedragen. Dit waren Afas, CNOC, AIS Groep en SW Solutions. Binnen de organisatie werd goed gekeken of het niet mogelijk was om met een moderne versie van Microsoft Dynamics NAV verder te werken. Men was al gewend aan een bepaalde werkmethodiek dus dat was een logisch uitgangspunt. Uiteindelijk kwam 4PS als mogelijke Microsoft implementatiepartner in het verzier.

We hebben destijds voor Navision gekozen van leverancier 4PS. Medio maart 2016 zijn we live gegaan. 4PS heeft ‘een schil’ gelegd over het standaard Navision pakket zodat het systeem gebruiksvriendelijker werd voor onze organisatie.

Over 4PS

Sinds 1 april 2000 is 4PS uitgegroeid tot een wereldwijde ICT-leverancier voor de bouwnijverheid. 4PS Construct is inmiddels verkrijgbaar in 18 landen en ruim 600 bedrijven realiseren projecten met behulp van de ERP software van 4PS. Naast 4PS Construct biedt deze leverancier oplossingen aan onder de namen 4PS Mobile, 4PS Portalen, 4PS Planning en 4PS Apps. De software van 4PS wordt gebruikt door bouwbedrijven, installateurs, GWW- en onderhoudsbedrijven. Hoewel Nsecure niet specifiek tot één van deze bedrijfssectoren behoort, heeft het bedrijf gebruik gemaakt van de expertise van 4PS inzake servicegerichte organisaties die over een volwaardig ERP systeem willen beschikken. Lees meer over ERP software van 4PS.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan ERP leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.