Selecteer een pagina

Een producent van hoogwaardige machines en apparatuur bestemd voor de medische wereld nam begin 2016 contact op met het Nederlands Kenniscentrum. Door de sterke groei van de organisatie was men op zoek naar een geschikt ERP systeem dat de bedrijfsprocessen van de onderneming kon automatiseren en beter inzichtelijk zou kunnen maken. De organisatie ontwerpt en produceert speciale machines die bijna altijd vanaf nul worden vormgegeven, het was dus echt maatwerk.

De huidige werkmethodiek en de reden voor een ERP systeem

Veel werd binnen het bedrijf nog met Excel-staatjes vastgelegd. Het ging de organisatie niet alleen om het automatiseren van het productieproces of om efficiënter voorraadbeheer, het complete productieproces van ontwerp tot oplevering moest voor de medewerkers zelf ook beter inzichtelijk worden gemaakt. Het ging dus niet alleen om het creëren van een geautomatiseerd bedrijfsproces, het ging er ook om na oplevering van een machine een grondige evaluatie te kunnen houden op basis van heldere data. Uiteraard moest er ook een urenregistratiemodule in het nieuwe ERP pakket zitten. Er werden geen grote voorraden aangehouden binnen het bedrijf, vanaf het moment van opdracht en na goedkeuring van het ontwerp werd pas gekeken welke materialen precies nodig waren waarna deze werden ingekocht.

Longlist selectie ERP leveranciers door Nederlands Kenniscentrum

Voor dit specifieke bedrijf waren een aantal gegadigden mogelijk waaronder Ridder Data Systems en Exact Online. Ook software van QBS Main Dashboard en WSB Solutions zouden mogelijke kandidaten kunnen zijn. Ook werd door het Nederlands Kenniscentrum de SAP Business One oplossing van Logress aan de longlist toegevoegd. De organisatie verkoos er evenwel voor om de ERP software niet online af te nemen en al snel viel het Exact Online pakket af. Een SAP oplossing vond men te ‘zwaar’. Men ging direct in gesprek met de diverse leveranciers en an snel bleek dat Ridder Data Systems de juiste oplossing zou kunnen bieden.

We hebben Ridder uitvoerig bekeken en uiteindelijk ook voor hen gekozen. De reden was dat ze wat betreft het  softwarepakket dat ze aanbieden precies kunnen leveren wat wij willen. Het mooie is dat ze zowel project- als productiegericht zijn en ook nog eens de afhandeling in de werkplaatsen kunnen automatiseren. Onze boekhouding paste er ook mooi in dus vandaar deze keuze. De implementatie van het ERP systeem gaat ongeveer 4 maanden duren.

Over Ridder Data Systems

Ridder Data Systems levert branchespecifieke software voor de maakindustrie en heeft daarin een stevige naam opgebouwd. Binnen de software van Ridder zijn in de pakketten ‘Ridder iQ’ en ‘Ridder R8’ o.a. de volgende functionaliteiten beschikbaar: CRM, verkoopadministratie, voorcalculatie, werkvoorbereiding, planning, inkoop- en voorraadadministratie, projectmanagement, urenregistratie, shop Floor control, barcode en PDA ondersteuning, financiële integraties, CAD en CAM integraties en diverse management informatie tools. Ook integraties met o.a. de financiële pakketten AccountView, AFAS en Exact zijn mogelijk.

ERP software van Ridder is een goede match voor bedrijven in specifieke sectoren in de maakindustrie zoals de machinebouw, scheepsbouw, metaalbedrijven en dergelijke. Inmiddels werken zo’n 750 grote en kleinere maakbedrijven met de software van Ridder. De volgende onderdelen zijn binnen de software o.a. beschikbaar: CRM, verkoopadministratie, voorcalculatie, werkvoorbereiding, planning, inkoop- en voorraadadministratie, projectmanagement, urenregistratie, shop Floor control, barcode en PDA-ondersteuning, financiële integraties, CAD en CAM-integraties en diverse managementinformatie tools.

 


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en ERP softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan de geselecteerde ERP leveranciers. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse ERP softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.