Bij ons ging alles nog handmatig, we hadden nog geen digitaal systeem. Alles zit in mijn hoofd en in de agenda. Als ik er niet ben, weet niemand meer hoe en wat (Mieke Hoogland, Forensisch Expertisecentrum Psychiatrie).

Inleiding

Het ‘Expertisecentrum Forensische Psychiatrie’ (EFP) is in 2002 opgericht om de wetenschappelijke onderbouwing van de zorg in de forensische psychiatrie te ondersteunen, de samenwerking tussen de forensische instellingen onderling te bevorderen en meer uitwisseling met GGZ-instellingen, universiteiten en onderzoeksinstituten tot stand te brengen. Het werkveld van het EFP bestrijkt het gehele veld van de forensische zorg. De organisatie was op zoek naar goede HRM software waarin gelijk ook de salarisadministratie kon worden verwerkt. Mieke Hoogland van het EFP nam in februari 2015 contact op met het Nederlands Kenniscentrum.

HRM wensen van het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie

De organisatie zocht een HRM pakket voor ongeveer 15 medewerkers. De nieuwe software zou moeten worden gekoppeld worden aan een bestaand tijdregistratiesysteem en een boekhoudsysteem. In augustus 2015 melde mevrouw Hoogland dat er contact geweest was met softwareleveranciers Exact, ADP en Visma. Exact en Visma vond zij in eerste instantie te duur. De HRM software van Exact en Mens+ kwamen volgens haar perfect overeen met wat ze nodig hadden.

In 2015 hebben we, na een aantal vergelijkingen gedaan te hebben, gekozen voor Exact. Het was een groot prijsverschil vergeleken met de andere HRM softwareleveranciers. Het programma bevalt tot nu toe goed.

Over Exact

Exact is nog steeds één van de grootste leverancier van administratieve en financiële software oplossingen voor het bedrijfsleven. Exact online bestaat uit een groot aantal modules zoals Exact online voor boekhouden, voor project management of voor salarisadministratie. Het is misschien wel één van de meest complete online administratieplatformen met ERP functionaliteit. Ook biedt Exact laagdrempelige online diensten voor starters en ZZP-ers. Als u meer wilt weten over Exact, de website van het bedrijf is zeer makkelijk te vinden.


Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een succesvolle match tussen informatieaanvrager en HRM softwareaanbieder of ter illustratie van een naar tevredenheid afgerond selectieproces. Bij de publicatie van dit artikel is rekening gehouden met de belangen van beide partijen, reviews zijn daarom soms anoniem geschreven. Alleen als aanvragers daar toestemming voor geven, worden zij met naam en toenaam genoemd.

Vraag ons software informatiepakket aan en ontvang gerichte informatie over HRM softwareleveranciers die aan uw specifieke softwarevraag voldoen. Ontvang reviews van gebruikers, introductievideo’s en onze handige checklist.

U krijgt rechtstreeks toegang tot ons selectiehulpplatform zodat u allerlei vragen kunt stellen aan leveranciers van HRM software. Zo komt u tot een afgewogen beslissing en start u het selectieproces met voldoende kennis en achtergrondinformatie. De vervolgstappen bestaan onder meer uit het uitnodigen van diverse softwareleveranciers voor een gesprek en het bezoeken van de Kennisdag van het Nederlands Kenniscentrum.